WordPress Templates

Arancini cu sos de rosii

Ati mancat pana acum arancini? Dar arancini cu sos de rosii? Daca nu ati facut-o, apai e cazul sa nu mai amanati. Arancini cu sos de rosii mi se par atat de senzationale incat as manca non stop. Serios. Pana acum nu m-am gandit ca niste bile din orez, umplute cu branza si inmuiate in sos consistent de rosii aromat pot fi atat de savuroase, de neuitat. Arancini e o reteta foarte populara in Italia, un fel de food street. Arancini sunt niste mici bile de orez, niste galuste din orez ce se pot umple cu mozarella, cu ragu, cu mazare, dar cred ca si cu orice fel de umplutura va place.

As fi vrut sa le umplu cu ciuperci, insa nu am gasit nici proaspete si nici vreo conserva de ciuperci de la Sun Food nu aveam. Am ales varianta de arancini cu sos de rosii preparat rapid din rosii carnoase din conserva de rosii intregi decojite de la Sun Food, usturoi si busuioc.

Cred ca bilele de orez se preteaza a fi preparate si cu un orez care va ramane neconsumat de la mancarea din ziua precedenta. E un fel de valorificare a mancarii si a reducerii risipei alimentare. Iar daca faci mai mult orez de post si te plictisesti de el, il poti reconditiona sub forma retetei de arancini cu sos de rosii.

Arancini cu sos de rosii

Ingrediente pentru reteta de Arancini cu sos de rosii

Arancini cu sos de rosii

pentru sos de rosii

  • 1 conserva de rosii intregi decojite Sun Food
  • 1 ceapa mica
  • 4 catei de usturoi
  • cateva frunze de busuioc
  • ulei de masline
  • sare
  • un strop de oregano

pentru arancini:

  • 200 gr orez
  • 500 ml supa de pui
  • 1 ceapa mica
  • cateva felii de mozarella
  • 30 ml vin alb
  • 1 caus de unt
  • 2 oua
  • faina
  • pesmetArancini cu sos de rosii

Mod de preparare pentru reteta de Arancini cu sos de rosii

Pentru a prepara arancini, micile bile de orez, va fi nevoie de preparam mai intai orezul.

Astfel ca intr-o craticioara incalziti untul cu un strop de ulei. Adaugati ceapa tocata marunt si caliti pana se albeste si se inmoaie. Adaugati orezul si amestecati. Treptat adaugati vinul si supa de pui si amestecati. Acoperiti cu un capac, reduceti focul si fierbeti timp de 20 minute. Intre timp amestecati si supravegheati orezul pentru a nu se prinde de craticioara, eventual mai adaugati putina apa calduta.

Trageti de pe foc si lasati la racit. De preferat lasati la rece cateva ore sau chiar peste noapte la frigider.

A doua zi, cu mainile umede formati mici bile de orez pe care le umpleti cu cate o bucatica de mozarella. Tavaliti fiecare bila de orez prin faina, apoi ou batut si la final o crusta generoasa de pesmet mare. Prajiti in tigaie, in baie de ulei, pe ambele parti. Scoateti fiecare bila de orez si transferati pe hartie absorbanta.Arancini cu sos de rosii

Pentru sosul de rosii: tocati marunt ceapa si usturoiul. Caliti-le in ulei de masline. Adaugati rosiile facute pasta si o ceasca mica de apa. Lasati pe foc pana se ingroasa. La final incorporati busuiocul si oregano. Potriviti de sare.

Serviti arancini cu sos de rosii si extra parmezat razuit!

Senzational de bun! Ati incercat?

Arancini cu sos de rosii

Ca sa fiti la curent cu toate retetele si povestile din Tara Bucatelor nu uitati sa dati Like Paginii de FB si sa va abonati la canalul de Youtube.

Sharing is Caring! Daca ti-a placut reteta aceasta, distribuie articolul catre prietenii tai pe Facebook. Multumesc!

Arancini cu sos de rosii Arancini cu sos de rosii

 

 

2 Responses to Arancini cu sos de rosii

  1. Victor spune:

    N-am mâncat până acum, recunosc, motiv pentru care voi încerca cândva. Și dacă nu reușesc eu, poate că la prima vizită-n Italia voi comanda în vreun local. Ideea este însă că-mi plac ingredientele, iar mirosul de busuioc, oregano și usturoi mă atrage mult de tot.
    Fain!
    Dacă vin la vară prin Iași, mai faci? 😀

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.