Fasole verde cu naut
Pentru luna august am pregatit o serie de retete usoare, de sezon, si mai ales pe care sa le puteti prepara atunci cand aveti prieteni la pranz. In august, de obicei, primim musafiri la masa, ba prieteni care vin de prin alte tari sau orase, ba ne mutam noi pe la altii. Asa s-a intamplat si deunazi, venind de la tara cu niste pastai de fasole verde, fragede. Si pentru ca aveam anuntati cativa prieteni la masa, am facut rapid niste fasole verde cu naut. In o ora aveam si mancarea gata si casa curata, cum s-ar zice. Si pentru toate acestea e nevoie doar de cateva maini de pastai, de fasole verde, o conserva de naut de la Sun Food si gata pranzul cu prietenii.
Ingrediente pentru reteta de Fasole verde cu naut
- 1 conserva naut Sun Food
- 500 gr fasole verde
- 1 ceapa potrivita
- 4 oua
- 1 catei usturoi
- cateva rosii
- 1 ardei iute
- patrunjel verde
Mod de preparare pentru reteta de Fasole verde cu naut
Curatati fasolea verde la capete, spalati-o si puneti pastaile la fiert in putina apa cu sare. Eu le-am fiert la oala cu presiune pentru 10 minute, socotite din momentul in care oala a inceput sa „fasaie”.
Incalziti doua linguri de ulei intr-o tigaie si caliti ceapa tocata marunt pana se albeste. Adaugati apoi boabele de naut si cateva feliute de ardei iute. Imediat ce incep sa capete o crusta usor aurie adaugati pastaile de fasole verde si usturoiul tocat marunt. Lasati-le pe foc cam 5-7 minute.
Scoateti pe farfurii calde. Presarati putin patrunjel verde proaspat tocat, eventual niste piper macinat (optional) si puteti sa pregatiti si niste ochiuri. Cateva rosii si putina boia de ardei dulce vor completa meniul. Aaa si neaparat niste porumb proaspat fiert!
Delicios si simplu. Iar prietenii vor fi incantati!
Voua va place fasolea verde? Cum o consumati?
Ca sa fiti la curent cu toate retetele si povestile din Tara Bucatelor nu uitati sa dati Like Paginii de FB si sa va abonati la canalul de Youtube. Pe instagram ma gasiti Aici!
Sharing is Caring! Daca ti-a placut reteta aceasta, distribuie articolul catre prietenii tai pe Facebook. Multumesc
Tarta cu mere
Lasă un răspuns