WordPress Templates

Clafoutis cu zmeura

Vara pregatesc mereu cate un clafoutis. Mai ales cu fructe dulci-acrisoare. Iar zmeura e unul din fructele mele preferate, de care nu ma mai satur. Cred ca nici capsunile nu imi plac atat de mult pe cat imi place zmeura. Mi-ar placea sa am o casa cu o gradina, sa creasca zmeura, murele si menta peste tot. Bine, si putin busuioc pe ici-colea, si niste loboda si cimbru. Da, mi-ar placea. Mult de tot! Sa fac dimineata pancakes cu mure culese fix atunci, sa fac clafoutis cu zmeura proaspata si aromata si limonada cu matcha si menta multa. Tare mult mi-ar placea. Si pana atunci mai visez putin si va las o reteta simpla tare de clafoutis cu zmeura, in care am folosit unt de cacao in locul clasicului unt de provenienta animala. Imi place foarte tare untul de cacao, mai ales in tarte sau in prajiturile cu fructe pentru ca le da o aroma aparte.

Clafoutis cu zmeura

Ingrediente pentru reteta de Clafoutis cu zmeura

  • 400 gr zmeura
  • 50 gr unt de cacao
  • 120 gr faina
  • 100 gr zahar
  • 220 ml lapte
  • 4 oua
Clafoutis cu zmeura

Mod de preparare pentru reteta de Clafoutis cu zmeura

Incalziti cuptorul la 200 grade. Ungeti o tava de tarta sau rotunda cu inel cu unt si tapetati cu faina.

Puneti zmeura in tava, pe intreaga suprafata a tavii.

Intr-un bol amestecati faina cu zaharul. Adaugati ouale si laptele. Amestecati pana incep sa se lege. Adaugati untul de cacao topit si omogenizati. Veti obtine o compozitie densa, groasa dar fluida. Ca un fel de smantana mai grea.

Turnati compozitia peste zmeura din tava.

Dati la cuptor pentru 40-45 minute la 170 grade.

Cand este copt scoateti tava si lasati sa se raceasca complet inainte de a taia in triunghiuri.

Clafoutis cu zmeura
Clafoutis cu zmeura

Ca sa fiti la curent cu toate retetele si povestile din Tara Bucatelor nu uitati sa dati Like Paginii de FB si sa va abonati la canalul de Youtube. Pe instagram ma gasiti Aici!
Sharing is Caring! Daca ti-a placut reteta aceasta, distribuie articolul catre prietenii tai pe Facebook. Multumesc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.