WordPress Templates

Clafoutis cu zmeura si piersici

Mi-era dor si pofta de un clafoutis cu fructe. Nu am prins visine deloc, anul asta eu nu am reusit sa gust una macar, pentru ca un clafoutis cu visine si o portie mare de inghetata alaturi este unul din deserturile mele preferate. Insa anul asta s-a copt destula zmeura si am avut de unde lua din belsug, am vreut sa incerc si varianta de clafoutis cu zmeura si piersici, o varianta extrem de racoritoare si dulce. Imi place sa prepar in casa clafoutis pentru ca este un preparat care se realizeaza usor si repejor si nu ai nevoie nici de foarte multe ingrediente. Si cu cat mai multe fructe dulci-acrisoare, cu atat mai buna si mai delicat va fi desertul. Puteti folosi piersici proaspete, daca gasiti de buna calitate, zemoase, pe care le decojiti usor si le taiati felii. Altfel, luati si folositi cu incredere piersici in compot de la Sun Food. Sunt dulci (exact atat cat trebuie), sunt „carnoase” si sunt gata decojite. Sunt perfecte pentru deserturi reci sau calde, si merg foarte bine in tarte, prajituri, pandispanuri cu fructe.

Clafoutis cu zmeura si piersici

Ingrediente pentru reteta de Clafoutis cu zmeura si piersici

Clafoutis cu zmeura si piersici
  • 1 conserva piersici in compot
  • o mana de zmeura
  • 50 gr unt
  • 240 ml lapte
  • 120-140 gr faina
  • 100 gr zahar
  • 4 oua
  • un praf de sare
  • esenta de vanilie
Clafoutis cu zmeura si piersici

Mod de preparare pentru reteta de Clafoutis cu zmeura si piersici

Incalziti cuptorul la 180 grade. Ungeti o tava de 24-26 cm cu unt. Puneti in tava, pe intreaga suprafata, piersicile taiate felii si zmeura.

Intr-un bol amestecati faina cu zaharul si un strop de sare. Puneti ouale si laptele si amestecati cu un tel. Adaugati untul topit si esenta de vanilie. Amestecati pana se incorporeaza toate ingredientele si obtineti o compozitie de consistenta unei smantani fluide, un aluat de consinstenta unui aluat de clatite, dar mult mai dens.

Turnati amestecul peste fructele din tava si introduceti tava la cuptor.

Reduceti focul pe la 160-170 grade si lasati 35-40 minute, la foc moale.

Clafoutis cu zmeura si piersici

Scoateti tava si taiati in triunghiuri dupa ce s-a racit complet.

Clafoutis cu zmeura si piersici
Clafoutis cu zmeura si piersici

Ideal ar fi sa aveti si niste inghetata langa o portie de clafoutis cu zmeura si piersici.

Clafoutis cu zmeura si piersici

Ca sa fiti la curent cu toate retetele si povestile din Tara Bucatelor nu uitati sa dati Like Paginii de FB si sa va abonati la canalul de Youtube. Pe instagram ma gasiti Aici!
Sharing is Caring! Daca ti-a placut reteta aceasta, distribuie articolul catre prietenii tai pe Facebook. Multumesc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.