WordPress Templates

Clafoutis cu visine

reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu

E a patra oara cand fac Clafoutis cu visine in sezonul visinelor din 2015 🙂 si abia acum m-am tinut tare de tot pe pozitii si noaptea pe la 12, cand cei doi ai mei sforaiau de zor, am reusit sa pozez minunea asta cu visine. Inainte sa va dau reteta, trebuie musai sa va povestesc ca  de curand ma fost invitata la emisiunea Vara pentru voi, de pe TVR Iasi. Emisiunea era intr-o miercuri si se transmitea in direct atat pe TVR Iasi cat si pe TVR3 national, deci intreaga tara m-a vazut in toata hlizeala mea pur emotiva :)) adica am fost mult prea razareata, data fiind seriozitatea si anvergura emisiunii. Din ciclul „daca doriti sa revedeti” adica sa vedeti si voi cam despre ce a fost vorba si sa ma vedeti si auziti, dati si voi un click aici si de pe la minutul 43.0 hop-hop… Si pentru ca eram invitat acolo, la o masa imbelsugata dintr-un loc super special, La Conac, am dus si eu un desert de vara: un Clafoutis cu visine. Sigur le-a fi placut, zic. Drept pentru care am mai copt vreo doua tavi pentru prieteni, tavi pe care nici nu am reusit sa le pozez. Asa ca intr-o zi, pe ascuns, am copt unul si nu l-am scos din inel decat noaptea tarziu cand  ai mei dormeau. L-am mirosit, l-am cercetat pe dimprejur, i-am desfacut timid inelul si fara sa fac zgomot l-am prafuit cu putin zahar pudra… ce a urmat  e de poveste.

Clafoutis cu visine

Ingrediente pentru reteta de Clafoutis cu visine

  • 500-600 gr visine fara samburi
  • 50 gr unt
  • 240 ml lapte
  • 120-140 gr faina
  • 100 gr zahar
  • 4 oua
  • un praf de sare
  • esenta de vanilie

Clafoutis cu visine

Mod de preparare pentru reteta de Clafoutis cu visine

Incalziti cuptorul la 180 grade. Ungeti o tava de 24-26 cm cu unt. Puneti in tava, pe intreaga suprafata, visinele fara samburi.

Intr-un bol amestecati faina cu zaharul si un strop de sare. Puneti ouale si laptele si amestecati cu un tel. Adaugati untul topit si esenta de vanilie. Amestecati pana se incorporeaza toate ingredientele si obtineti o compozitie de consistenta unei smantani fluide, un aluat cam de clatita ceva mai grosut.

Turnati amestecul peste visinele din tava si introduceti tava la cuptor.

Reduceti focul pe la 160-170 grade si lasati 35-40 minute, la foc moale.

Scoateti tava si taiati in triunghiuri dupa ce s-a racit complet.

Ideal ar fi sa aveti si niste inghetata langa o portie de clafoutis cu visine!

Clafoutis cu visine Clafoutis cu visine Clafoutis cu visine

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.