Tarta cu rosii si porumb dulce
Stiti ca tartele sarate sunt preferatele mele. Mai ales cele de vara in care pot combina legume cu branza sarata, diverse combinatii de branza si iaurt, rosii, porumb dulce, peste sarat. Absolut nebunie. Iar blatul sfaramicios, din unt, faina si putin lapte este de-a dreptul irezistibil. Imi plac tartele sarate pentru ca sunt versatile, pentru ca se pot manca si a doua zi, pentru ca pot tine locul unei cine sau a unei gustari si pentru ca pot fi consumate atat calde cat si reci. Aaa, si pentru ca pot fi luate la job in pachetel. Doar ca in ultimul timp mersul la job e aproape inexistent, de cand cu pandemia de covid19 noi lucram de acasa. Asa ca suntem non stop impreuna. Toti trei. Si nu, nu ne-am plictisit si nici nu o luam razna.
De data aceasta am pregatit o tarta cu rosii si porumb dulce. Conservele de porumb dulce de la Sun Food sunt printre preferatele mele. Porumbul este bine fiert, este dulce, foarte dulce, iar Miruna il adora.

Ingrediente pentru reteta de Tarta cu rosii si porumb dulce

- pentru blat:
- 80 g unt rece
- 200 gr faina
- 3 linguri lapte
- pentru umplutura:
- 100 gr branza telemea sarata
- 1 cutie de crema de branza
- 30 gra iaurt sau 2 linguri de smantana
- 1 conserva porumb dulce
- 2 rosii mari
- busuioc

Mod de preparare pentru reteta de Tarta cu rosii si porumb dulce
Mai intai pregatiti blatul: practic amestecati faina cu un strop de sare, untul rece si la final laptele. Veti obtine un aluat pe care il intindeti cu sucitorul pe masa de lucru putin infainata. Ungeti o tava rotunda, de tarta, cu putin unt si puneti foaia de aluat. Presati cu degetele dand forma tavii. Intepati cu furculita din loc in loc. Dati la cuptor la 15 minute, la 180 grade.
Intr-un bol amestecati crema de branza cu telemeaua data pe razatoarea mica si 30 ml iaurt sau 2 linguri de smantana. Asta pentru ca totul sa devina cremos si bine legat.
Scoateti tava de la cuptor si lasati cateva minute sa se racoreasca. Puneti apoi crema de branza sarata. Deasupra boabele de porumb dulce si feliile de rosii.

Dati tava la cuptor pentru 40-50 minute, la 170 grade, iar in ultimele 30 de minute setati cuptorul pe ventilatie.
Cand branza de la suprafata a prins pojghita si a capatat culoare, scoateti tava si lasati sa se raceasca. Taiati tarta in triunghiuri.



Ca sa fiti la curent cu toate retetele si povestile din Tara Bucatelor nu uitati sa dati Like Paginii de FB si sa va abonati la canalul de Youtube. Pe instagram ma gasiti Aici!
Sharing is Caring! Daca ti-a placut reteta aceasta, distribuie articolul catre prietenii tai pe Facebook. Multumesc
Clafoutis cu zmeura
Lasă un răspuns