Cheesecake New York
Am tot auzit de Cheesecake New York in ultima vreme pe la diverse cunostinte. Ba ca e bun, ba ca nui e bun, ba ca era prea copt, ba prea fad… Chestie de gusturi, probabil. Marturisesc ca atunci cand vine vorba de cheesecake ma gandesc ca e o placinta cu multa branza sfarimicioasa. Desi, am tot facut cheesecake si imi place tare mult. Alor mei insa nu prea. Asa se face ca m-am incumetat sa prepar si eu un Cheesecake New York si mi-a iesit wow!Am rasfoit putin internetul inainte, am vazut si reteta pe care o tot prepara Nigella si pana la urma am facut un demential cheesecake new York. Iar pentru acesta va recomand fara ezitare branza de vaci pentru clatite, placinte si alte minuni, de la Lidl, o branza absolut cremoasa si spumoasa!
Ingrediente pentru reteta de Cheesecake New York
- pentru blat:
- 150 gr biscuiti
- 50 gr unt topit si usor racit
- 30 gr de banuti de unt de cacao cu ciocolata
- pentru umplutura:
- 400 gr branza de vaci super cremoasa
- 120 gr zahar
- 200 gr smantana foarte groasa
- 2 oua
- 1 lingurita amidon
- esenta de vanilie
- zeama de la 1/2 lamaie
Mod de preparare pentru reteta de Cheesecake New York
Mai intai va trebui sa pregatim blatul si pentru aceasta va trebui sa sfaramam biscuitii. Apoi ii amestecati cu untul topit si racit, asta dupe ce ati amestecat ambele variante de unt. Tapetati cu acest amestec fundul unei tavi rotunde, cu inel detasabil (26 cm).
Separat, intr-un bol incapator amestecati branza cremoasa cu zaharul tos. Adaugati smantana groasa si amestecati de cateva ori. Veti avea o compozitie extrem de cremoasa si fluida. Incorporati ouale si amestecati pana la omogenizare completa. Puneti esenta de vanilie, amidonul si amestecati imediat pentru a evita formarea de cocoloase. La final incorporati si zeama de lamaie.
Turnati amestecul in tava, peste blatul de biscuiti. Cu grija si vinelati. Apoi luati o folie de aluminiu si acoperiti tava pe dinafara, practic va trebui sa o imbracati in folie de aluminiu.
Incalziti cuptorul si puneti tava cu cheesecake intr-o tava incapatoare si cu marginile inalte. Turnati in tava mare apa fierbinte/clocotita, cam cat sa cuprinda jumatatea tavii cu cheesecake. Coaceti la 180 grade pentru 30 de minute. Reduceti apoi focul la 150 grade pentru inca 30 de minute. Opriti focul si lasati tava cu cheesecake inauntru pentru 40 minute. Scoateti tava, lasati sa se raceasca complet apoi puneti cheesecake la frigider.
Taiati in triunghiuri in momentul in care vreti sa il consumati.
Cel mai bun! Jur!
Ca sa fiti la curent cu toate retetele si povestile din Tara Bucatelor nu uitati sa dati Like Paginii de FB si sa va abonati la canalul de Youtube. Pe instagram ma gasiti Aici!
Sharing is Caring! Daca ti-a placut reteta aceasta, distribuie articolul catre prietenii tai pe Facebook.
Tarta cu ceapa verde si porumb dulce
Lasă un răspuns