WordPress Templates

Tarta cu ceapa verde si porumb dulce

O reteta senzationala este aceasta pe care v-o propun astazi, o tarta cu ceapa verde si porumb dulce si branza de capra delicioasa. Eu folosesc branza de capra de la unul din brandurile consacrate (am mai povestit pe blog despre ce este vorba) pentru ca mi se pare ca este de departe cea mai buna de pe piata. Dar trecand peste aceasta paranteza, de data aceasta am folosit o branza de capra in amestec cu iaurt, o combinatie cremoasa si excelenta pentru tarte sarate. Blatul acestei tarte este unul sfaramicios, care se patreaza foarte bine si devine mai bun pe zi ce trece. Iar porumbul dulce de la Sun Food este ideal pentru tarte, pizza sau salate.

Tarta cu ceapa verde si porumb

Ingrediente pentru reteta de Tarta cu ceapa verde si porumb dulce

Tarta cu ceapa verde si porumb
  • pentru aluat:
    • 200 gr faina
    • 80 gr unt
    • un strop de sare
    • 1 ou
  • pentru umplutura
    • 250 gr branza de capra si iaurt
    • 50 gr iaurt
    • 1 ou
    • 2 fire de ceapa verde
    • 1/2 conserva de porumb dulce
Tarta cu ceapa verde si porumb

Mod de preparare pentru reteta de Tarta cu ceapa verde si porumb dulce

Mai intai va trebui sa preparati aluatul pentru tarta. Astfel ca intr-un bol amestecati faina cu un strop de sare si untul rece, taiat cubulete. Amestecati cu degetele pana ajungeti la consistenta unor biscuiti farimiciosi. Adaugati oul si amestecati usor. Puteti stropi aluatul cu doua trei linguri de lapte rece daca vi se pare ca aluatul nu se leaga. Amestecati si incepeti sa framantati pana ce obtineti un aluat ferm. Intindeti apoi in foaie pe masa de lucru infainata.

Incalziti cuptorul.

Ungeti o tava de tarta cu unt si tapetati cu faina. Puneti foaia intinsa in tava si faceti-i margini frumoase. Intepati aluatul din loc in loc cu furculita. Dati tava la cuptor pentru 10 minute. Apoi scoateti tava de la cuptor si lasati sa se racoreasca putin.

Intr-un bol amestecati branza de capra si iaurt cu cele 50 gr iaur, un ou si niste sare. Amestecati pan a ce devine un amestec omogen . Incorporati in acest amestec partea alba a cepei taiata rondele.

Tarta cu ceapa verde si porumb

Turnati amestecul in coaja de tarta si nivelati. Adaugati boabele de porumb dulce si cozile verzi de ceapa taiate marunt.

Tarta cu ceapa verde si porumb

Dati tava la cuptor, la 160 grade, pentru 35-40 minute.

Scoateti tava si lasati sa se raceasca. Taiati in triunghiuri.

Tarta cu ceapa verde si porumb
Tarta cu ceapa verde si porumb

Ca sa fiti la curent cu toate retetele si povestile din Tara Bucatelor nu uitati sa dati Like Paginii de FB si sa va abonati la canalul de Youtube. Pe instagram ma gasiti Aici!

Sharing is Caring! Daca ti-a placut reteta aceasta, distribuie articolul catre prietenii tai pe Facebook. 

Tarta cu ceapa verde si porumb

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.