Cheesecake fara coacere cu jeleu de piersici
Februarie e luna iubirii. Urmeaza si Martie, luna cadourilor sau sa femeilor (inca nu m-am hotarat cum sa ii zic). Astfel ca reteta mea de astazi vine in ajutorul vostru 🙂 E un cheesecake fara coacere cu jeleu de piersici, un cheesecake pe care il poate face oricine, fara multa baiate de cap. Si se poate spune ca e vorba despre: un blat fantastic din unt si Oreo, o crema pufoasa din mascarpone si frisca, si un strat de jeleu din piersici in compot.
Aveti nevoie doar de o conserva de piersici in compot de la Sun Food si alte cateva ingrediente la indemana oricui.

Ingrediente pentru Cheesecake fara coacere cu jeleu de piersici

- pentru blat:
- 50 gr unt
- 200 gr oreo powder
- 100 gr miez de nuca macinat
- 30 ml lapte
- 2 linguri zahar muscovado
- pentru crema:
- 100 ml frisca lichida
- 3 linguri zahar
- 200 gr mascarpone
- pentru jeleul de piersici
- 1 conserva de piersici in compot Sun Food
- gelatina

Mod de prepare pentru reteta de Cheesecake fara coacere cu jeleu de piersici

Luati o forma rotunda cu inel detasabil si ungeti-o cu unt, in strat subtire.
Intr-un bol amestecati nucile cu praful de oreo (il gasiti la pungute in varianta oreo powder), zaharul si untul rece. Amestecati pana incepe sa se inchege. Pentru a nu deveni un amestec sfaramicios incorporati cate putin lapte rece. Cu acest amestec tapetati fundul formei. Dati la rece pana ce pregatiti crema.
Pentru crema bateti frisca lichida pana se intareste. Separat, intr-un bol mare amestecati mascarpone cu zaharul. Incorporati frisca si amestecati bine cu o lingura sau tel. Scoateti forma de la rece si puneti un strat generos din acest amestec. Dati la rece.
Pentru jeleul de piersici va trebui sa scoateti jumatatile de piersici din compot si sa le faceti pasta cu ajutorul unui blender vertical.
Puneti apoi pe foc intr-o craticioara. Intr-o canita puneti gelatina si turnati peste ea 30 ml apa rece. Cand s-a umflat turnati-o in pasta de piersici. Amestecati si trageti de pe foc. Dati la rece si cand s-a racit turnati un strat peste cheesecake. Lasati la rece cateva ore, daca e posbil peste noapte.

A doua zi decorati cu felii de piersica. Scoateti inelul detasabil si apoi taiati „triunghiuri” delicioase.


Ca sa fiti la curent cu toate retetele si povestile din Tara Bucatelor nu uitati sa dati Like Paginii de FB si sa va abonati la canalul de Youtube. Pe instagram ma gasiti Aici!
Sharing is Caring! Daca ti-a placut reteta aceasta, distribuie articolul catre prietenii tai pe Facebook. Multumesc

Saratele cu telemea
Lasă un răspuns