Biscuiti cu ovaz si merisoare
Din cand in cand imi place sa prepar in casa biscuiti. Nu am postat retete pe blog pentru ca de fiecare data „se topeau” (in traducere libera „dispareau”) instant. Nu prea apucam sa ii aranjez frumos, sa le dau descrierea, pentru ca Miruna ii si fura cate unul cate unul. Iar, uneori, recunosc si asta, nu reuseam ca ii fac sa arate cat de cat frumosi pentru a fi fotografiati. Insa, astazi am reusit sa opresc cateva bucati din niste Biscuiti cu ovaz si merisoare, biscuiti care sunt absolut deliciosi si usor de preparat. Iar Miruna ii adora. Si asta este mare lucru. Jur!
Pentru a pregati reteta aveti nevoie de un blender de mana si niste ingrediente de buna calitate, in cazul acesta am folosit produse Sano Vita si blenderul de mana Bosch Ergomixx. Produsele Sano Vita sunt produse naturale de inalta calitate si sunt ideale pentru un meniu echilibrat si sanatos.
Blenderul de mana Bosch Ergomixx este util oricarei gospodarii. Are putere mare pentru pasare eficienta, functie de vidare si accesorii cu sistem de vidare, astfel ca te poți bucura de alimente proaspete în fiecare zi.
Are accesorii pentru vidare incluse: elimina aerul din caserolele sau pungile pentru vidare pentru a menține proaspete alimentele o perioada indelungata. Cuțitul cu 4 lame este ideal pentru o maruntire optima, iar functia AntiSplash asigura amestecarea ingredientelor fara stropire.
Dar haideti sa va povestesc exact cum este reteta de Biscuiti cu ovaz si merisoare si cum mi-a fost de ajutor blenderul de mana Ergomixx de la Bosch.

Ingrediente pentru reteta de Biscuiti cu ovaz si merisoare

- 150 gr fulgi de ovaz
- 30 gr migdale
- 150 gr seminte diverse (floarea soarelui, dovleac, susan, in)
- 50 gr faina de grau
- 1 lingurita praf de copt
- 125 gr unt
- 100 gr zahar brun
- 1 ou
- 80 gr merisoare


Mod de preparare pentru reteta de Biscuiti cu ovaz si merisoare
Puneti migdalele si semintele in bolul tocator (accesoriu al blenderului de mana Ergo Mixx) si faramitati-le marunt. Este suficiente sa folositi viteza 4 timp de cateva secunde. Nu trebuie sa le faceti pasta, ci doar sa le faramitati marunt.
Transferati totul intr-un bol incapator. Procedati identic si cu fulgii de ovaz. Eu am folosit fulgi mari astfel incat am preferat sa ii maruntesc.

Adaugati faina de grau, zaharul brun, praful de copt. Amestecati pana se omogenizeaza si se amesteca toate ingredientele. Puneti oul si amestecati cu o spatula pana se inmoaie si se cuprinde intreaga cantitate solida. Treptat adaugati si merisoarele pentru a fi incorporate in compozitie.
Pe o foaie de copt, in tava de cuptor, puneti cu ajutorul unei cupe de inghetata cate o cupa din compozitie.
Dati tava la cuptor (in cuptorul preincalzit) pentru 10-12 minute, la 160 grade. Biscuitii trebuie sa ramana moi, altfel de vor usca foarte tare.
Scoateti tava de la cuptor si lasati biscuitii sa se racesta in tava. Se pastreaza bine timp de cateva zile, raman fragezi si gustosi.

Iar daca ii aveti de luat pe drum, in rucsac, va sfatuiesc sa ii pastrati in una din pungutele speciala de vidare ale blenderului Egomixx. Cu ajutorul functiei de vidare, intreg procesul se rezolva facil in doar cateva secunde.




Ca sa fiti la curent cu toate retetele si povestile din Tara Bucatelor nu uitati sa dati Like Paginii de FB si sa va abonati la canalul de Youtube. Pe instagram ma gasiti Aici!
Sharing is Caring! Daca ti-a placut reteta aceasta, distribuie articolul catre prietenii tai pe Facebook.
Tarta cu branza sarata si fasole rosie
Lasă un răspuns