Fursecuri pentru iarna
by Alice Ciobanu
Fursecuri sfaramicioase pentru iernile friguroase… la gura sobei… o ciocolata calda… colinde… si asteptarea lui Mos Craciun. Abia astept sa vina Mosul, sa imparta cadouri tuturor, sa puna zambete pe chipul copilasilor si-al oamenilor buni, sa aduca putintica ninsoare fix in seara magica, s-aud colinde la ferestri si sa gust vin fiert cu scortisoara si cuisoare, sa privesc bradul clipocind de beculete rosii si sa incerc sa ma mai simt putin copil. Reteta asta de fursecuri se tare simpla si dragutica, le-am copt pentru niste copii, intr-o seara, cateva sute de bucati. Le-am taiat in diferite forme, le-am tras putin prin ciocolata topita si le-am infipt in farame de nuci de cocos si-n bile colorate. Dragute si haioase, dulci si sfaramicioase, sper sa fi aduc putina bucurie unor mici sufletele.
Ingrediente pentru Fursecuri
- 300 gr faina
- 150 gr unt
- 150 gr zahar pudra
- 2 oua
- 1 plic zahar vanilat
- 1 plic praf de copt
- un varf de cutit de sare
Mod de preparare pentru Fursecuri
Intr-un bol mixeaza untul moale cu zaharul pudra. Incorporeaza faina cernuta si amestecata cu praful de copt si sarea. Adauga apoi ouale batute, ca pentru omleta, cu zaharul vanilat. Framanta bine pana obtii un aluat elastic, nesfaramicios, numai bun de intins. Acopera-l si da-l la rece pentru 2 ore. Scoate-l de la rece si framanta-l putin pe planseta infainata. Intinde foaie grosuta si taie din ea diverse forme…. ciupercute, braduti, stelute, inimioare etc.
Aseaza-le intr-o tava pe o hartie de copt si coace-le la foc potrivit cateva minutele.
Lasa-le la racit si apoi inmoaie-le in ciocolata topita, presara bilute colorate sau fulgi de nuca de cocos. Vor iesi o minunatie de fursecuri, numai bune pentru zilele geroase.
Lasă un răspuns
Tarta Tatin
22 Responses to Fursecuri pentru iarna
Cat de frumoase..Bravo..
>:D<
Bune si frumoase! Sa vina Mosu’!
Sa vina…pupicei
Ho, ho, ho, draga Mosului,la asa bunatati, nici nu ma mai intorc in Laponia! Semnat: Mos Craciun 🙂
Ralule…..aici te opresc! >:D<
Tare frumusele.
multumim! sunt extrem de bune
Heiiii !!! Ce frumoase sunt , cred ca te-ai distrat de numa cu Mirunica !!!
daa, da…a fost super-fun
pupicei
Frumoase si bune
>:D<
au fost minunate pt copii
Cand le vad deja simt cum intru in atmosfera sarbatorilor.Felicitari!!!foarte frumoase.
saru-mana…daaa…foarte frumoase
si mai ales foarte bune.
ma bucur ca le-au placut copiilor de la Mia Casa, pt care au fost facute
Cred ca sunt fff bune.Am si eu o intrebare ,am si eu o forma de prajituri si nu stiu ce reteta sa fac sa imi iasa fragede ma puteti ajuta?
Nu inteleg exat intrebarea. Forma de prajituri?…sa iasa frageda ? fursecurile sunt fragede abia dupa 2 zile….
Ce dragute sunt!!! Am pregatit cana cu lapte fierbinte, vreau cateva fursecuri!! 🙂
baga adresa sa iti fac un colet! pup scumpa
Astea sunt fursecuri ce se topesc in gura si ne aduc aminte de copilarie 🙂 Ce frumos!!!!!
pupicei
Am facut si eu ieri impreuna cu sotia mea si sunt forte bune si foarte crocante .O singura remarca vreau sa aduc ca trebuie pusa ceva mai multa faina decat 300 g pentru ca ramane aluatul cam moale .In rest toate bune si frumoase. Multumim de reteta .
Ma bucur ca v-au placut.
Da, uneori in functie de calitatea fainii si a untului e posibil sa mai fie nevoie de o cantitatea in plus de faina. Dat la rece se rezolva cu sigurtanta problema aparuta.
Multumesc de vizita!