Cookies cu faina de amaranth si unt de alune
O reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu
Acum ceva vreme in urma am primit spre testare niste produse de la My Protein.ro, un site destinat sportivilor si atletilor, celor care isi petrec mult timp in salile de sport. Printre produsele trimise de ei am primit si faina superfina de Teff si Faina super fina de amaranth, ulei de cocos, unt de alune bio si alte cateva ingrediente pentru shake-uri proteice. Produsele pentru shake-urile proteice sunt foarte misto, pline de fibre si e suficient sa pui cate o masura intr-un smoothie si ai o masa perfecta la mic dejun sau la birou.
Vor urma pe blog, aici, de-a lungul timpului cateva retete, idei in care puteti folosi faina de teff, uleiul de cocos sau untul de alune. Prima data am testat faina de amaranth, intr-o reteta de cookies cu faina de amaranth si unt de alune, sanatoase si frumoase. Amaranth-ul este ruda cu populara quinoa, insa mult mai bogat in calciu, magneziu si fier decat aceasta, este un ingredient esential in dieta persoanelor care au intoleranta la gluten si se poate folosi in diverse combinatii de smoothie, pentru batoanele de tip granola, la ingrosarea supelor crema si in diverse aluaturi sau copturi… Ideea e ca are un gust care mie-mi aduce a hrisca si pus in copturi e greu. De aceea recomandarea ar fi ca niciodata sa nu il folositi ca ingredient singur in biscuiti, cookies sau paine, ci doar in combinatie cu alt tip de faina. Eu nu am stiut aceasta (dar in felul asta descoperi si inveti) si am folosit pentru aceasta reteta doar faina de amaranth si acesti cookies au iesit usor inecaciosi, neaerati, dar nicicum tari sau necopti. Ba chiar foarte buni!
Ingrediente pentru reteta de Cookies cu faina de amaranth si unt de alune
- 200 gr faina superfina de amaranth
- 2 linguri unt de alune
- 70 gr zahar brun nerafinat
- 30 gr cacao 10-12% grasime
- un strop de sare roz
- 1/4 lingurita praf de copt
- 150 ml lapte vegetal
Mod de preparare pentru reteta de Cookies cu faina de amarath si unt de alune
Incalziti cuptorul la 180 grade.
Intr-un bol amestecati faina de amaranth cu zaharul brun nerafinat, praful de copt si un strop de sare. Adaugati cacao si apoi untul de alune. Amestecati si omogenizati pe cat posibil. Turnati cate putin lapte vegetal rece si amestecati cu o spatula pana obtineti o consistenta densa, ferma.
Cu ajutorul unei linguri sau a unei linguri de inghetata modelati mici bile pe care le puneti pe foaia de copt, in tava.
Dati la cuptor, la foc moderat si coaceti 30 minute.
Scoateti tava de la cuptor si lasati la racit pe un gratar metalic.
Pofta buna la minunatie de cookies cu faina de amaranth si unt de alune. Merg de minune cu un pahar serios de lapte!
One Response to Cookies cu faina de amaranth si unt de alune
Lasă un răspuns Anulează răspunsul
Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
Foietaj cu ciuperci si naut
Cheesecake cu fructe tropicale
[…] pe aici pe blog ca mi-am adus la prietenii Myprotein.ro niste produse super bune si v-am copt niste cookies cu amaranth si unt de alune, ei bine acum a venit timpul sa incerca faina de Teff. Teff-ul este meiul etiopian si face parte […]