WordPress Templates

Tarta cu branza sarata si fasole rosie

Zilele astea a venit vara si o data cu ea si cheful meu de copt tarte sarate. Am destule retete de tarte sarate si imi place sa combin branza sarata, fie ca este telemea, branza de burduf, cas framantat, cu diverse legume, ceapa, rosii, chiar si cu carne. Iar blatul pentru tarta este sfaramicios si apetisant.

Asa se face ca de data aceasta va aduc o reteta de tarta cu branza sarata si fasole rosie, o tarta ce poate fi consumata cu maxima placere si a doua zi. Aveti nevoie doar de niste branza de capra, iaurt, cateva rosii si o conserva de fasole rosie de la Sun Food.

Tarta cu branza sarata si fasole rosie

Ingrediente pentru reteta de Tarta cu branza sarata si fasole

Tarta cu branza sarata si fasole rosie
  • pentru aluat:
    • 100 gr faina
    • 30 gr unt
    • 1 ou
    • sare
  • Pentru umplutura:
    • 100 gr branza de burduf
    • 50 gr iaurt
    • 1 ou
    • 1-2 fire de ceapa verde
    • cateva frunze de salvie
    • 6-8 rosii cherry
    • 1/2 conserva de fasole rosie
Tarta cu branza sarata si fasole rosie

Mod de preparare pentru reteta de Tarta cu branza sarata si rosie

Mai intai veti pregati aluatul pentru tarta. Procedeul este foarte simplu: intr-un bol puneti faina si un strop de sare. Adaugati untul taiat cubulete si amestecati cu degetele pana ce devine un amestec faramicios. Incopropari oul si amestecati pana ce devine un aluat usor elastic, dar ferm.

Intindeti in foaie subtire si puneti foaia intr-o tava mica (20cm), cu inel detasabil, unsa cu unt si tapetata cu faina. Intepati usor aluatul cu o furculita din loc in loc. Dati tava la cuptor pentru 10-15 minute, in cupo la 150 grade, in cuptorul incins in prealabil.

Amestecati branza de burduf cu iaurtul, un strop de sare si oul. Incorporati ceapa verde taiata rondele si salvia uscata. Turnati amestecul in coaja de tarta. Puneti deasupra boabele de fasole rosie si rosiie cherry taiate in doua.

Dati tava la cuptor pentru 30 minute, pana ce capata o culoare frumoasa.

Tarta cu branza sarata si fasole rosie

Scoateti tarta din cuptor si lasati-o sa se raceasca in tava. Taiati in triunghiuri si o puteti consuma fie calda sau rece.

Tarta cu branza sarata si fasole rosie

Este o tarta excelenta!

Tarta cu branza sarata si fasole rosie

Ca sa fiti la curent cu toate retetele si povestile din Tara Bucatelor nu uitati sa dati Like Paginii de FB si sa va abonati la canalul de Youtube. Pe instagram ma gasiti Aici!

Sharing is Caring! Daca ti-a placut reteta aceasta, distribuie articolul catre prietenii tai pe Facebook. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.