WordPress Templates

Strudel cu dovleac si muguri de pin

reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu

Am gasit un dovleac in supermarket. Nu stiu cum de s-a intamplat asta, dar avea un pret bun si parea ca arata tare bine. Asa ca l-am luat.  Am mai luat si niste foi de placinta si cum aveam si o punguta cu muguri de pin mi-am zis ca e rost sa fac un strudel cu dovleac si muguri de pin. Folosesc mugurii de pin pentru pesto sau trasi foarte putin la tigaie ii adaug in paste. Dar cum nu am gasit busuioc verde pentru un pesto si am gasit doar un dovleac am zis sa incerc varianta asta. Bun, zis si facut!

Strudel cu dovleac si muguri de pin

Ingrediente pentru reteta de Strudel cu dovleac si muguri de pin

  • 1/2 dovleac
  • 200 gr unt
  • 200 gr zahar
  • 30 mg muguri de pin
  • 400 gr foi de placintaStrudel cu dovleac si muguri de pin

Mod de preparare pentru reteta de Strudel cu dovleac si muguri de pin

Mai intai desfaceti dovleacul, scoateti samburii di miezul il treceti usor prin masina de tocat sau prntr-un blender sa il aceti pasta.

Incalziti int-o tigaie incapatoare 100 gr unt si puneti miezul de dovleac. Caliti-l pana isi schimba culoarea. Adaugati zaharul si imediat ce s-a topit puneti mugurii de pin. Lasati pe foc pana se ingroasa si apoi lasati la racit.

Incalziti cuptorul.

Luati foile de placinta ( decongelate in prealabil) si suprapuneti 5 foi unse fiecare cu unt topit si racit. Adaugati jumatate de umplutura siintindeti pe intreaga suprafata a foilor de placinta. Rulati si puneti ruloul astfel strans in tava pregatita pentru cuptor. Procedati la fel cu alte 5-6 foi de placinta si pana terminati intreaga cantitate de dovleac. Ar trebui sa va iasa cam 2 bucati de placinta.

Ungeti rulourile deasupra cu un galbenus de ou spart in cateva linguri de lapte.

Dati la cuptor la foc moderat pentru 40 minute.

Delicios!

 Strudel cu dovleac si muguri de pin Strudel cu dovleac si muguri de pin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.