WordPress Templates

Paine dulce impletita

Am incercat o reteta de paine dulce impletita care a iesit demential de buna. Miez dulce si pufos, coaja crocanta si plina de seminte, ideal sa rupi din ea atunci cand e gata scoasa din cuptor si sa o ungi cu unt. Este o reteta pe care am preluat-o de la ciocolatasivanilie.ro si ii multumesc mult de tot. Cred ca va deveni painea preferata a Mirunei pentru ca i-a placut foarte mult sa o impleteasca si apoi a mancat asa goala pe nesaturate. E o paine dulce, poate data viitoare voi pune mai putin zahar in compozitie, dar e ca o briosa-paine, nu stiu exact cum sa o denumesc. V-o recomand!

Paine dulce impletita

Ingrediente pentru reteta de Paine dulce impletita

Paine dulce impletita
  • 560 – 600g faina
  • 5g sare
  • 260 ml apa calduta
  • 10g drojdie uscata sau 15 gr drojdie proaspata
  • 70g zahar
  • 2 oua
  • 60ml ulei de floarea soarelui
  • +1 ou pentru uns
  • semințe de susan (alb și negru) si sare grunjoasa
Paine dulce impletita

Mod de preparare pentru reteta de Paine dulce impletita

Intr-un vas incapator puneti faina amestecata cu putina sare. Intr-un bol bateti ouale si amestecati-le cu zaharul, drojndia lichefiata, apa calduta si uleiul. Amestecati bine apoi incorporati-le in faina si incepeti sa framantati. Cand obtineti un aluat ferm dar neted, formati o bila de aluat si puneti-o la dospit intr-un bol uns cu ulei si acoperit cu o folie pentru alimente.

Lasati aluatul la crescut pentru o ora, doua.

Apoi pe masa unsa bine cu ulei si cu mainile unse cu ulei rasturnati aluatul, framatati-l usor si impartiti-l in doua bucati egale. Din fiecare bucata veti prepara cate o paine astfel: impartiti fiecare bucata in trei bucati egale. modelati trei snururi si impletiti-le, apoi aduceti capetele dedesubt. Procedati la fel si cu cealalata bucata de aluat.

Puneti painicile impletite in tava pentru copt pe o foaie de copt. Acoperiti cu un prosopel si lasati la crescut pentru 30 de minute. Intre timp incalziti cuptorul la 200 grade.

Ungeti fiecare paine impletita cu un galbenus de ou spart intr-o lingura de lapte si presarati seminte de susan, mac sau sare grunjoasa.

Paine dulce impletita

Dati tava la cuptor pentru 40 minute si coaceti la 160-170 grade.

Scoateti tava si lasati painile la racit pe un gratar metalic.

Paine dulce impletita

Rupeti cate o bucata din painea impletita, ungeti cu unt si veti simti ca traiti.

Paine dulce impletita
Paine dulce impletita

Ca sa fiti la curent cu toate retetele si povestile din Tara Bucatelor nu uitati sa dati Like Paginii de FB si sa va abonati la canalul de Youtube. Pe instagram ma gasiti Aici!

Sharing is Caring! Daca ti-a placut reteta aceasta, distribuie articolul catre prietenii tai pe Facebook. Multumesc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.