Soft French Bread Rolls
O reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu
Despre Soft French Bread Rolls as putea eu sa va spun ca e o reteta pe care am vazut-o la carmen in bucatarie si m-a eclipsat din prima. Apoi cand am citit reteta, m-a inspirat foarte tare modul haios si dragut de exprimare al lui Carmen. Cumva m-a pus pe treaba si am luat repejor toate cele necesare astfel incat sa dau si eu gata o tava de Soft French Bread Rolls, la cuptorul meu nou nout de la mama. Si bine am facut! caci painicile astea sunt delicioase. Sunt atat de moi, de pufoase si tin foarte bine pana a doua zi. Asa ca dimineata la mic dejun am uns niste unt si-o tara de dulceata de mure direct de la Zmeuris si pffff…. ce viata! Apoi fara sa imi dau seama am ascuns doua bucati intr-un cos peste care am aruncat un prosopel si nu situ cum s-a facut dar am, uitat de ele. Asa ca timp de doua zile au stat saracele asunse privirilor noastre pofticioase. Cand le-am descoperit pur intamplator, Remi a zis: lasa ca le bag la microunde si s-or inmuia ele, o sa vezi ca arata asa faine pacat sa le aruncam. Si culmea e ca daca le bagi la micounde, la incalzit redevin moi, atat de pufoase de parca zici ca fix atunci le-ai scos din cuptor. Asa o minunatie, zau ca nu am mai vazut.
Ingrediente pentru reteta de Soft French Bread Rolls
- 750 g făină
- un strop de sare
- 10 g drojdie
- 1 lingura mare de zahar tos
- 150 ml lapte
- 180-200 ml apa calduta
- 2 oua
- 50 gr unt
- un galbenus pentru uns deasupra
- mac, seminte de susan
Mod de preparare pentru reteta de Soft French Bread Rolls
Intr-un bol amestecati faina cu sarea. Frecati drojdia cu zaharul pana devine lichida. Turnati-oin mijlocul bolului cu faina. Adaugati ouale intregi si amestecati. Turnati apoi in fir subtire lichidele, adica apa si laptele si la final incorporati untul topit si racorit. Daca vi se pare ca mai trebuie adaugati un strop de faina. Depinde de tipul de faina folosit si de regula am observat ca mai e nevoie de un pumn de faina cateodata.
Puneti aluatul la dospit la loc ferit de curenti reci de aer pentru una, doua ore.
Incalziti cuptorul la 200 grade.
Luati cate o bucatica de aluat, o manuta asa potrivita si intideti-o cu sucitorul in lung pana devine stravezie ( nu situ daca exactasa trebuia dar mie imi place sa intind aluaturile, asa ca am intins fara probleme si am zis ca rau nu are ce sa faca). Intindeti mai mult in lung decat in lat si apoi rulati dintr-un capat poana in celalalt. Puneti astfel fiecare rulou in tava si lasati la crescut inca 150 minute, calculate din momentul in care l-ati pus pe ultimul in tava.
Ungeti cu galbenus de ou deasupra si presarati mac si seminte de susan.
Dati la cuptor pentru 30 de minute la 180 grade.
Pofta buna! Sun ideala pentru mic dejun si dementiale cu unt si dulceata de mure!
Va astept cu impresii!
Lasă un răspuns
Hummus cu sfecla coapta
2 Responses to Soft French Bread Rolls
Arata divin! Oare cum ar arata/fi cu umplutura de finetti si cu niste ulei de cocos in compozitie? Ce zici? Sa incerc?
Hei, Alexandra!
Nu vad de ce nu 🙂 Eu as incerca! Te astept sa-mi spui cum ti s-au parut.