Placinte cu cartofi si ceapa verde
Zilele astea stam mai mult in casa si cu siguranta veti vedea postari in care va voi spune acelasi lucru: Stati in casa! E laitmotivul anului 2020, si ne vom aminti de anul asta cate zile vom avea. Dupa cum stiti au disparut de pe rafturi faina si drojdia, iar eu nu mi-am facut provizii de drojdie, dar am aflat de asa numit-ul „starter de drojdie” pe care l-am incercat si pot sa spun ca functioneaza. Trebuie doar sa aveti ceva mai multa rabdare daca il folositi la paine pentru ca timpul pentru dospit aluatul va fi ceva mai lung. In rest nu vad alte diferente. Asa se face ca am scos niste „starter de drojdie” si am preparat si paine (de vreo doua ori si o sa postez si retetele) dar si niste placinte cu cartofi si ceapa verde.
Imi plac foarte mult placintele astea coapte in tigaie, cu aluat umplut cu diverse umpluturi de carne, dar cele in combinatie cu cartofi mi se par foarte bune. Si daca le pui si o cana mare de iaurt sau lapte batut alaturi, ai un mic dejun senzational.
Ingrediente pentru reteta de Placinte cu cartofi si ceapa verde
- 600 gr faina
- 1 ou
- un praf de sare
- 25 gr drojdie
- 250 ml lapte
- 3-4 linguri de ulei
- pentru umplutura
- 3-4 cartofi fierti
- sare
- piper
- ceapa verde 3-4 fire
Mod pentru reteta de Placinte cu cartofi si ceapa verde
Mai intai frecam dojdia cu o lingurita de zahar pana se lichefiaza. Presaram un strop de faina deasupra si lasam la loc caldut 10 minute. Intr-un bol incapator punem faina, sarea, oul si apoi adaugam drojdia si incepem sa framantam usor. Treptam adaugam laptele si incepe aluatul sa se lege. Incorporam si uleiul in timp ce framantam. Vom obtine un aluat moale, ferm, dar usor elastic. Acoperim bolul cu folie alimentara si lasam la crescut pentru una sau doua ore.
Fierbem cartofii, in coaja. Apoi decojim si trecem cartofii prin sita, ii sfaraman ii amestecam cu putina sare si piper si ii amestecam cu ceapa verde tocata marunt. Am folosit doar cozile de ceapa verde, partea alba am folosit-o la o salata. Deh, vremuri grele in care nu putem merge la piata ori de cate ori dorim. Asa ca improvizam si suntem creativi.
Pe masa infainata luam cate o bucatat de alut, nu foarte mare si o intindem la rotund cat sa fie asa de o palma. Adaugam in mijloc cate o lingura din compozitia de cartofi si ceapa verde tocata marunt. Aducem marginile aluatului in mijloc, adica inchidem totul ca o placintica. Intoarcem si intindem cu sucitorul, tot la rotund pana obtinem o placinta intinsa, destul de grosuta.
Coacem pe ambele parti in tigaie cu ulei pana se rumeneste.
Calde sau reci, aceste placinte cu cartofi si ceapa verde sunt minunate alaturi de un pahar mare de iaurt!
Pofta buna! Gasiti si varianta de placinte coapte cu cartofi si gorgonzola, tot aici pe blog. Si multe alte placinte la tigaie!
Ca sa fiti la curent cu toate retetele si povestile din Tara Bucatelor nu uitati sa dati Like Paginii de FB si sa va abonati la canalul de Youtube. Pe instagram ma gasiti Aici!
Sharing is Caring! Daca ti-a placut reteta aceasta, distribuie articolul catre prietenii tai pe Facebook. Multumesc
Pui cu sos alb si naut
Lasă un răspuns