Chec cu piersici
Ce as putea spune despre chec cu piersici. E un fel de banana bread, dar cu piersici. Imi plac mult checurile cu piersici, insa nu reusesc sa fac de multe ori pentru ca ai mei nu agreeaza. Mie imi plac mai mult checurile care au acea consistenta de umed si coaja usor crocanta, pe cand ai mei agreeaza checurile mai uscate, in special cele cu cacao sau ciocolata. Unul din checurile mele favorite este chec cu piersici si mure, cu bucati mari de fructe. Insa, de data asta am incercat varianta de peach bread, un chec cu o consistenta umeda, numai bun de savurat alaturi de o cana de cappuccino sau de o cafea dalgona.
Pentru un chec cu piersici ai nevoie, in principiu de aceleasi ingrediente ca si la banana bread, doar ca fara cacao, nuci si evident cu piersici. Am folosit piersici din conserva de la Sun Food, pentru ca sunt si dulci, si moi si decojite. Si le poti folosi oricand.
Ingrediente pentru reteta de Chec cu piersici
- 120 grame unt
- 200 gr zahar
- 2 oua
- 250 grame faina
- 1 lingurita praf de copt
- un strop de sare
- 1 conserva de piersici Sun Food
- alune, nuci
- stafide, merisoare
Mod de preparare pentru reteta de Chec cu piersici
Bucatile de piersici, scurse de zeama de compot in care au fost conservate, le treceti printr-un blender si le transformati in pasta.
Intr-un bol incapator amestecati faina cu praful de copt si un strop de sare.
Mixeaza untul cu zaharul pana devine spuma. Incorporeaza cate un ou si mixeaza bine dupa fiecare. Adauga pasta de piersici si omogenizeaza. Toarna totul in vasul cu faina si amesteca bine pana devine o compozitie de consistenta unei smantani groase si fluide.
Din loc in loc puneti alune, miez de nuca, stafide sau merisoare.
Turnati compozitia intr-o tava de chec tapetata cu o hartie de copt.
Atentie! Cuptorul trebuie sa fie incalzit inainte. Dati tava la cuptor pentru 40-50 minute, la 160-170 grade.
Scoateti tava de la cuptor si apoi scoateti checul din tava si lasati-l la racit pe un gratar metalic. Lasati-l sa se raceasca complet inainte de a-l taia in felii.
Este delicios. Puteti sa il pastra intr-o punga de hartie, la loc uscat, pana la 3-4 zile.
Ca sa fiti la curent cu toate retetele si povestile din Tara Bucatelor nu uitati sa dati Like Paginii de FB si sa va abonati la canalul de Youtube. Pe instagram ma gasiti Aici!
Sharing is Caring! Daca ti-a placut reteta aceasta, distribuie articolul catre prietenii tai pe Facebook. Multumesc
Paine fara framantare
Lasă un răspuns