Gris cu lapte si piersici caramelizate
Cand eram mica imi placea foarte, dar foarte mult cate un bol cu gris cu lapte. De fapt, daca stau bine si ma gandesc, in perioada copilariei mele deserturile copilariei erau: gris cu lapte alaturi de fideaua cu lapte sau macaroanele cu nuci si zahar . Imi aduc aminte destul de des de ele. E drept ca apoi nu am mai mancat cu anii gris cu lapte, iar fideaua cu lapte e acea mancare de care nu ma ating deloc :). Cand a aparut Miruna in viata noastra am incercat si pea ea varianta gris cu lapte. Fiasco total! Ea e unul din acei copii care nu agreeaza si nu au agreat vreodata mancarea de tip terci, piure lung, budinca, lapte cu ceva… Asa ca am renuntat.
Insa acum cateva zile mi-a venit o pofta nebuna de un bol cu gris cu lapte si piersici caramelizate. Am pus repejor la incalzit niste lapte si in 15 minute aveam un bol dulce si super-aromat. Pentru ca nu gasesc acum piersici proaspete am apelat la o conserva de piersici de la Sun Food, mai ales ca sunt si indulcite si decojite. Perfecte, chiar!
Ingrediente pentru reteta de Gris cu lapte si piersici caramelizate
- 400 ml lapte
- 100 ml lapte de cocos
- 30 gr gris
- 2 linguri zahar
- 50 gr lapte de cocos
- 1piersici din compot
- 50 gr zahar tos
- 30 ml apa
- 1 lingura unt
Mod de preparare pentru reteta de Gris cu lapte si piersici caramelizate
Mai intai caramelizam usor piersicile. Astfel ca intr-o craticioara punem zaharul tos si imediat ce incepe sa se dizolve si sa isi schimbe culoarea vom pune apa. Aveti grija sa nu va frigeti. Apoi, imediat ce incepe sa se lege adaugati laptele de cocos si la final untul. Lasati pe foc pana ce sosul incepe sa se ingroase si apoi introduceti piersicile taiate felii. Cam 3 piersici ar trebui sa fie suficiente. Amestecati si dupa cateva clocote, trageti de pe foc.
In alta craticioara puneti laptele si laptele de cocos pe foc si cand s-a incalzit adaugati grisul, in ploaie, amestecand continuu pentru a nu se forma cocoloase. Amestecagti si fierbeti catev minute pana ce grisul se va umfla si compozitia incepe sa devina mai grosuta. Cand se va raci, grisul se va intari, cam de compozitia unei budinci.
Transferati in boluri si garnisiti cu feliile de piersici si sos dulce si aromat.
Ca sa fiti la curent cu toate retetele si povestile din Tara Bucatelor nu uitati sa dati Like Paginii de FB si sa va abonati la canalul de Youtube. Pe instagram ma gasiti Aici!
Sharing is Caring! Daca ti-a placut reteta aceasta, distribuie articolul catre prietenii tai pe Facebook. Multumesc
Paine de casa
Lasă un răspuns