WordPress Templates

Banana bread

reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu

Banana bread e un un fel de chec, cu miez umed, dar catifelat, un chec rapid si bun cu banane. E genul ala de chec pe care il faci ori de cate ori bananele de le-ai luat pentru copil ajung sa devina mai mult decat negricioase, la coaja ma refer. Noi cumparam des banane, ba chiar saptamanal, pentru ca si eu si Miruna suntem dependende de banane :)) Habar nu am daca sunt sau nu sanatoase, dar conform principiului ” un fruct pe zi”, banane e  nelipsita din alimentatia noastra, fie vara, fie iarna. Miruna maninca fructele doar daca sunt crude, nu ii plac nici in compot, nici in prajituri, tarte sau salata de fructe. Ea le prefera asa raw si  deloc amestecate. Adica e genul ala care maninca marul si apoi cere o banana sau un strugure, dar niciodata un amestec de fructe intr-un bol. Ma multumesc cu asta si merg mai departe, desi am avut unele momente in care am insistat si am incercat sa o „domesticesc”, dar nu, nu am reusit. Si cum ziceam ceva mai sus ca noi cumparam banane saptamanal, iar bananele astea se coc extraordinar de repede in casa, desi le tin in loc adaptat „nevoilor” lor, raman cate  doua, trei bucati care se inegresc si pe care nu le mai vrea nimeni. Asa ca le fac repede terci, sparg doua oua si gata avem banana bread la desert.

banana-bread-4

Ingrediente pentru reteta de Banana bread

  • 120 grame unt
  • 200 gr zahar brun
  • 2 oua
  • 250 grame faina
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • jumatate lingurita sare
  • 3 banane pasate
  • 70-100 grame nuci
  • 1 lingura cacao (optional)

banana-bread-6

Mod de preparare pentru reteta de Banana bread

Mixati untul si zaharul pana devine cremos si zaharul s-a topit. Adaugati ouale si omogenizati. Separat amestecati faina cu bicarbonatul de sodiu si un strop de sare, eventual si cacao daca alegeti sa folositi. Faceti terci bananele cu ajutorul unei furculite sau daca vreti sa fie un amestec cremos si fin puneti sa le treceti prin pasator, insa chiar nu merita efortul si in plus banana bread va fi mult mai delicioasa asa.

In crema de unt incorporati faina si apoi bananele. Incorporati si nucile si turnati amestecul intr-o tava tapetata cu foaie de copt. Dati la cuptor pentru 50-60 minute la foc molcom, maxcim 180 grade.

Gata! Profitati de banane bread impreuna cu inghetata de vanilie! Mirific!

banana-bread-7 banana-bread-3

One Response to Banana bread

  1. […] as putea spune despre chec cu piersici. E un fel de banana bread, dar cu piersici. Imi plac mult checurile cu piersici, insa nu reusesc sa fac de multe ori pentru […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.