Bezele cu crema de vanilie si piersici
O reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu
Ieri Miruna a vrut bezele. Evident ca am pus repejor robotelul la treaba si am copt bezele. Insa, asta nu e totul. Miruna a dorit bezele galbene cu rosu, pam-pam ca sa zic asa! Evident ca maica’sa i-a copt bezele galbene cu rosu, dar pe alea vi le arat intr-o alta postare, pentru ca is prea frumusele si perfect de bine coapte, incat sa nu merite o postare.
Si pentru ca tot aveam si eu chef de ceva bun cu fructe, am copt din jumatate din cantitatea de bezea, un fel de mini Pavlova cu fructe. Asa incat, impreuna cu Miruna am pus de niste bezele cu crema de vanilie si piersici din compot de la Sun Food, cateva deliciosenii absolut dementiale. Drept sa va spun ca nu ma asteptam sa ne iasa bezeaua atat de bine si mai ales sa se coaca perfect spectaculos, uscat si fara pic de ingalbenire in anticul nostru cuptor de aragaz. Iar Miruna a fost asa de incantata, incat a desenat si niste inimioare. Nu-i asa ca-s dragutele? Hai ca va asteptam pe la noi, inca mai avem bezele cu crema de vanilie si piersici <3
Ingrediente pentru reteta de Bezele cu crema de vanilie si piersici
pentru bezele:
- 4 albusuri
- 250 gr zahar tos
- 1/2 lamaie
pentru crema de vanilie
- 300 ml lapte
- 4 galbenusuri
- 150 gr zahar pudra
- 2 lingurite amidon
- 1 pastaie de vanilie
- 1 compot de piersici
- 1-2 fructe de kiwi
- * optional 2-3 patratele de ciocolata (75-85% cacao)
Mod de preparare pentru reteta de Bezele cu crema de vanilie si piersici
Incalziti cuptorul la 200 grade.
Separati ouale. Bateti albusurile spuma tare, eventual faceti testul punand castronul deasupra capului, daca nu cad e perfect! Eu folosesc robotul de la Tefal, un multifuntion din ala smecher, asa incat nu-mi bat capul sa mai fac acest test. Deci, ca sa revenim: bateti albusurile spuma. Adaugati zaharul tos, tot deodata si bateti spuma pana ce zaharul se topeste. Spuma la inceput devine mai moale si sticloasa apoi din ce in ce mai densa. Adaugati zeama de la o jumatate de lamaie si continuati baterea spumei pana ce bezeaua sta teapana si se formeaza turturi pe tel.
Cu ajutorul unui pos formati bezele pe o hartie de copt, pusa in tava de cuptor, mici formatiuni rotunde, usor mai inaltute pe margini, sau inimioare dupa cum i-au placut Mirunei.
Dati tava la cuptor si coaceti bezeaua la foc mic, cu usa intredeschisa. Bezelele vor trebui sa fie perfect coapte, uscate si necleioase in interior. Eu le coc cam o ora, o ora si ceva, la foc mic si cu usa intredeschisa cu suportul acela special care tine usa deschisa… Scoateti tava cu bezele si lasati-le sa se raceasca complet.
In timpul acesta faceti crema de vanilie. Frecati intr-o cratita galbenusurile cu zaharul pudra si amidonul. In alta craticioara fierbeti usor laptele impreuna cu ceea ce ati razuit din mijlocul unei pastai de vanilie pe care ati despicat-o in prealabil.
Turnati apoi laptele in fir subtire in cratita cu galbenusuri si amestecati constant. Puneti cratita pe foc mic si amestecati continuu pana ce crema se ingroasa. Trageti de pe foc si lasati sa se raceasca.
Umpleti cosuletele de bezea, si inimioarele de bezea cu crema de vanilie. Ornati cu bucatele de kiwi si piersici din compot. Optional puteti presara putina ciocolata.
#provocareaSunFood a inceput! Pofta buna la bezele cu crema de vanilie si piersici!
Mancare de fasole boabe
Lasă un răspuns