Saratele cu telemea
Ne-am trezit noi intr-o seara ca aveam pofta de niste saratele. De rontait ceva pe canapea la un film sau serial. Mai aveam in frigider o bucata de untura si cum primisem de curand niste produse De la Ferma cu Omenie, am pregatit niste saratele cu telemea. Am folosit o bucata de telemea care, desi nu are exces de sare, a fost perfecta pentru saratele de casa.
Ingrediente pentru reteta de Saratele cu telemea
- 500 gr faina
- 250 gr telemea
- 100 gr unt sau untura
- 1 pahar de smantana sau iaurt gras
- 2 oua
- mac, seminte de susan, negrilica
Mod de prepare pentru reteta de Satele cu telemea
Intr-un bol incapator sau in vasul mixerului planetar (cu carligul atasat) puneti faina, telemeaua si untul sau untura. Telemeaua si untul sau untura le dati prin razatoarea cu ochiuri mari.
Adaugati apoi smantana si ouale si framantati pana obtineti un aluat usor lipicios, dar ferm.
Transferati aluatul pe masa de lucru si intindeti-l in foaie groasa. Ungeti pe deasupra cu un ou batut si presarati mac sau susan. Taiati aluatul in fasii pe care le coaceti in cuptor la 170 grade pentru 10 minute.
Dupa cum spuneam, aceste saratele cu telemea sunt perfecte pentru rontait seara la un film. Le puteti lua si la pachetel la scoala sau la job. Sunt delicioase, incercati-le!
Daca ati facut prea multe, cum obisnuiesc si eu sa fac, sa stiti ca se pastreaza foarte bine, chiar si o saptamana, intr-o cutie de carton, in loc lipsit de caldura sau umezeala.
Ca sa fiti la curent cu toate retetele si povestile din Tara Bucatelor nu uitati sa dati Like Paginii de FB si sa va abonati la canalul de Youtube. Pe instagram ma gasiti Aici!
Sharing is Caring! Daca ti-a placut reteta aceasta, distribuie articolul catre prietenii tai pe Facebook. Multumesc
Mancare de ciuperci cu oua si naut
Lasă un răspuns