WordPress Templates

Pui cu smantana si naut

Stiti senzatia aia de dor de „acasa” ? Sunt sigura ca macar unii dintre voi ati experimentat-o candva. Asa am patit eu acum ceva timp. Ma apucase un mare dor de „acasa”, de copilarie, de tot. Reteta de pui cu smantana e una din acele retete ce imi creeaza starea de „acasa”. Nu pot explica de ce ­čÖé pentru ca eu cand eram „la mama acasa” nu ma atingeam de genul asta de mancare. Cum face si Miruna, de altfel. De data asta am adaugat cateva ingrediente „secrete” (vi le zic imediat): usturoi ( muult usturoi) si o conserva de naut de la Sun Food. Va zic eu ca e imposibil sa nu mai vrei a doua portie si sa nu refaci reteta asta sa intre „in familie”. E ca o ciulama de pui, dar mult mai buna.

Pui cu smantana si naut

Ingrediente pentru reteta de Pui cu smantana si naut

Pui cu smantana si naut
  • piept de pui, pulpe de pui
  • 1 mocrcov
  • 1 patrunjel radacina
  • o ceapa mica
  • 4-5 catei de usturoi
  • 2 linguri de ulei de floarea soarelui
  • 2 linguri (rase) de faina
  • 500 gr smantana
  • 1 conserva de naut Sun Food
Pui cu smantana si naut

Mod de preparare pentru reteta de Pui cu smantana si naut

Puneti carnea, morcovul, patrunjelul si ceapa la fiert in putina apa si un strop de sare.

Lasati sa fiarba molcom, cam 30-40 minute, socotite din momentul in care a inceput apa sa clocoteasca.

Intr-o tigaie cu fund gros, o cratita mare de tuci sau un ceaun, puneti uleiul si imediat ce s-a incalzit adaugati faina si amestecati. Nu lasati sa se arda, ci amestecati rapid si imediat ce s-a ingrosat trageti cratita de pe foc. Adaugati cate un polonic din zeama de carne, aceea in care a fiert carnea de pui. Incorporati si amestecati pana ce compozitia se ingroasa si creste, capata volum. Procedati la fel, pe rad cate un polinic, cu cratita pusa pe foc mic mic. Porcedati asa pana ce incorporati aproape intreaga catitate de zeama de carne si legume. Lasati sa dea cateva clocote, timp in care veti vedea sa totul se transforma intr-un sos gros.

Separat intr-un bol mare, bateti smantana cu putina apa rece. Incorporati treptat cate un polonic din amestecul fierbine din sosul gros de carne. (Trageti cratita de pe foc). Ideea e sa incorporati treptat cate un polonic de sos fierbinte in smantana, pana ce aduceti bolul cu smantana la temperatura foarte apropiata de cea a sosului. In felul acesta nu riscati sa vi se „branzeasca” intreaga mancare!

Transferati totul in cratita de gatit, puneti pe foc si potriviti de sare, dupa gust. Adaugati carnea scoasa de pe oase si boabele de naut. Incorporati si usturoiul pasta. Amestecati de cateva ori si lasati la fiert cam 7 minute.

Asta-i tot. E o mancare delicioasa si savuroasa si daca aveti niste crutoane aromate sau paine prajita sau grisite speciale groase si aromate cu rozmarin, va veti simti in al noualea cer.

Pui cu smantana si naut

Hai, repejor la piata dupa cele trebuincioase ­čÖé

Pui cu smantana si naut


Ca sa fiti la curent cu toate retetele si povestile din Tara Bucatelor nu uitati sa dati Like Paginii de FB si sa va abonati la canalul de Youtube. Pe instagram ma gasiti Aici!
Sharing is Caring! Daca ti-a placut reteta aceasta, distribuie articolul catre prietenii tai pe Facebook. Multumesc

Las─â un r─âspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.