Pui cu fasole alba si naut
O reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu
Cand ti-e lumea mai draga, poc parca te-apuca cheful sa maninci cate ceva bun, ca la mama acasa. Si deschizi frigiderul, il inchizi la loc si iar il deschizi pana te prinzi de faza ca nu ai nimic „gatit” in el. Si cand te gandesti ca acusica mai apare si copilul de la scoala, lucrurile in capul tau incep sa o ia razna, panica se instaleaza si intri pe buton automat cu gadul ca musai trebuie sa gatesti ceva. Cam asa patesc eu de o bucata de vreme incoace. Dupa cum vedeti nici pe blog nu mai reusesc sa scriu, apai sa maisi gatesc si sa mai si pozez. Incerc sa ma adun, dar nu cred ca mare lucru mai reusesc. Au trecut, acusi, vreo 6 ani de cand gatesc si scriu pe blogul meu, pe Tara Bucatelor, si parca nu mai regasesc „acel timp” pentru a gati asa omeneste, mult si bine, de a sta pe langa cuptor, de a poza si cu migala a asterne farfurii, stergare si tot felul de brizbrizuri pe langa bolul cu mancare. In fine… revenind la reteta de astazi e o mancare pe care o veti prgati foarte usor, si desi necesita un picut de timp, nu e cine stie ce mare nebunie. Asa ca pentru reteta de astazi, pui cu fasole alba si naut, aveti nevoie pe langa niste carnita de pui, de o conserva de naut si o conserva de fasole alba gata foarta, ambele le gasiti in magazinul online Sun Food sau in supermarketurile din orasele voastre. Conservele sunt usor de folosit, sunt bune si te salveaza in situatii de criza sau urgenta maxima.
Ingrediente pentru reteta de Pui cu fasole alba si naut
- 6 pulpe (inferioare) de pui
- 1 conserva de fasole alba
- 1 conserva de naut
- 1 ceapa
- 1 morcov
- 1 ardei
- 3 rosii
- 1 pahar de suc de rosii (optional)
- sare de mare
- 3 catei de usturoi
- 1 ardei gras
- 1 lingurita de turmeric
- 1 fir de cimbru
- 2 frunze de dafin
- ulei
Mod de preparare pentru reteta de Pui cu fasole alba si naut
Spalati pulpele de pui si uscati-le. Incingeti cuptorul la 200 grade.
Intr-o tava puneti pulpele de pui, crestate pe alocuri si impanate cu bucatele de usturoi. Presarati un strop de sare, turmeric si uleiul de floarea soarelui. Adaugati o ceascuta de apa si acoperiti cu folie de aluminiu tava. Dati la cuptor pentru 25 minute, apoi scoateti folia si intoarceti bucatile de carne. Lasati inca 20 minute.
Intre timp tocati ceapa si caliti-o pana devine aurie. Adaugati morcovul dat pe razatoare sau taiat cubulete, si ardeiul gras tocat cat de marunt puteti. Amestecati si lasati la foc mic 2 minute. Adaugati rosiile curatate de pielita si tocate, impreuna cu sucul de rosii. Acoperiti cratia cu un capac si lasati la foc molcom timp de 10 minute. Aveti grija sa nu scada foarte tare si sa se prinda sau sa se arda. Desfaceti conserva de naut si conserva de fasole alba, scuregti-le intr-o strecuratoare. Puneti toate boabele in cratita cu legume, potriviti de apa cat cuprinde si lasati 15 minute la foc molcom. Cu 5 minute inainte sa fie gata, puteti adauga frunzele de dafin, cimbru si eventual piper.
Scoateti pulpele de pui de la cuptor si infruptati-va cu drag dina ceasta mancare bunuta.
Pofta buna la pui cu fasole alba si naut!
Paste cu sos de rosii de gradina
Lasă un răspuns