WordPress Templates

Pui cu rosii si usturoi copt

Pentru ca se aproprie sarbatiarea de Sf Andrei cand in traditia populara :), aia neaosa, romaneasca, apar strigoii, duhurile intunericului etc ar fi cazul sa ne facem provizii serioase de usturoi. Usturoi la usi, la geamuri, si neaparat ceva de-ale gurii cu usturoi. Drept pentru care azi avem pui cu rosii si usturoi copt, o mancare delicioasa, de familie. Pentru reteta asta aveti nevoie de cateva caciulii de usturoi, niste carne de pui, eu am folosit pulpe superioare, si o conserva de rosii cuburi de la prietenii nostri de la Sun food. De altfel, ei sunt cei care au lansat #provocareaSunfood unde veti gasi, luna asta, o sumedenie de retete cu usturoi.

Pui cu rosii si usturoi copt e o mancare ce iti necesita un pic de timp pentru ca mai intai se va trage totul la tigaie si abia mai apoi transefram in cuptor. Pentru usturoi puteti sa il puneti si in tava, odata cu restul ingredientelor, insa e mult mai delicios niste usturoi copt separat, in foaie de copt, aromat cu un strop de ulei de masline si niscaiva cimbru.Pui cu rosii si usturoi copt sun food

Ingrediente pentru reteta de Pui cu rosii si usturoi copt

Pui cu rosii si usturoi copt sun food

  • 4 pulpe superioare de pui
  • 1 ceapa potrivita
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 morcov
  • 1 conserva rosii cuburi Sun Food
  • cateva frunze de busuioc
  • un fir de cimbru
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • piper proaspat macinat
  • 1 lingurita praf de usturoi
  • un strop de sare
  • ulei de floarea soarelui
  • 4 caciulii de usturoi
  • o lingura de ulei de masline
  • cimbru uscat

Mod de preparare pentru reteta de Pui cu rosii si usturoi copt

Incalziti cuptorul la 200 grade.

Puteti folosit pulpe intregi sau superioare sau doar partea  inferioara. Nu conteaza si nu va faceti griji din punctul acesta de vedere.

Intr-un bol amestecati praful de usturoi, boia de ardei dulce, sare, piper proaspat macina si 2 linguri de ulei. Amestecati si cu acesta ungeti bucatile de carne de pui, crestate pe langa os. Puneti bucatile de carne de pui in tava, adaugati o ceasca de apa si acoperiti cu folie de aluminiu. Dati la cuptor pentru o ora, la 180 grade. In timpul asta, decojiti usor caciuliile de usturoi si taiati-le un capac din partea de sus. Stropiti-le cu ulei de masline si presarati foarte putin cimbru uscat. Impachetati fiecare caciulie de usturoi in foaie de copt si dati-le la cuptor pantru 30-35 minute.

Caliti ceapa intr-o tigaie si apoi adaugati legumele taiate cubulete. Lasati-le pe foc pana se inmoaie si isi schimba culoarea. Adaugati conserva de rosii cuburi si 30 ml apa. Lasati pe foc mic 15 minute. Transferati continutul intr-un bol si treceti-l de doua ori prin lamelele unul blender.

Pui cu rosii si usturoi copt sun food

Scoateti tava de la cuptor si puneti peste bucatile de carne de pui sosul. Dati la cuptor pentru 20 minute, maxim.

Scoateti pe farfurii calde si alaturi de fiecare bucata de carne de pui puneti si o caciulie de usturoi copt. Va fi delicios in formula asta, va asigur! Iar usturoiul copt la cuptor devine dulce, aromat si deloc agasant pentru persoanele care au un stomac usor sensibil. De asemenea puteti face si cu usturoi copt in varianta „totul la cuptor” ca in reteta aceasta pe care o gasiti aici pe blog

O masa ideala pentru un pranz in familie!Pui cu rosii si usturoi copt sun foodPui cu rosii si usturoi copt sun food Pui cu rosii si usturoi copt sun food

Ca sa fiti la curent cu toate retetele si povestile din Tara Bucatelor nu uitati sa dati Like Paginii de FB si sa va abonati la canalul de Youtube.

Sharing is Caring! Daca ti-a placut reteta aceasta, distribuie articolul catre prietenii tai pe Facebook. Multumesc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.