Lasagna cu legume si naut
M-am pomenit acasa cu Remi si o sacosa de legume: rosii, ardei, vinete, dovlecei. „Am primit-o” mi-a zis. Bine, bai…si-acum? ma pomenesc intrebandu-ma singura. Nu avem hota in functiune, ca ne trebe un dulapior si nu o putem monta, pana ce nu vine mesterul sa ne ia masuri etc. etc. Adica oficial va zic : la noi nu se gateste pe plita in perioada asta, ca mna… nu e hota 🙂 Noroc ca am niste aparate smechere si mai facem si noi un bors, o mazare cu pui, un piure. Asa ca am bagat ardeii pentru o zacusca la slow cooker si din restul legumelor am facut o lasagna cu legume si naut de la Sun Food. La cuptor. Ma rog, am folosit putin plita, doar putin…
Ingrediente pentru reteta de Lasagna cu legume si naut
- 1 cutie foi de lasagna
- 1 conserva naut
- 2 vinete
- 1 ardei gras
- 1 dovlecel
- 1 ceapa rosie
- 1 conserva rosii cuburi
- cateva rosii
- ulei de floarea soarelui
- un strop de boia de ardei dulce
- un praf de boia de ardei iute
- sare
- un strop de cimbru
- parmezan
- busuioc
Mod de prepapare pentru reteta de Lasagna cu legume si naut
Taiati ceapa rondele si caliti-o intr-o craticioara incapatatoare. Adaugati feliute de dovlecel si lasati pe foc cateva minutele amestecand continuu. Adaugati boabele de naut si amestecati. Incorporati si continutul a jumatate de conserva de rosii cuburi.
Ungeti o tava cu putin ulei. Puneti un strat de foi de lasagna. Deasupra puneti felii de vinata trasa usor la tigaie stropite cu putin ulei si sare, apoi o parte din compozitia de naut si legume. Puneti apoi alt strat de foi de lasagna, iarasi vinete si legume si inchideti cu un alt strat de foi de lasagna. Presarati cateva felii de rosii deasupra.
Amestecati restul de rosii cuburi din conserva cu o cana de apa si un strop de boia de ardei iute, ardei dulce, sare, cimbru si busuioc. Trageti un clocot si apoi turnati continutul peste lasagna din tava. Daca vi se pare ca mai trebuie sos, completati cu putina apa calduta, doar cat sa cuprinda foile.
Dati la cuptor, preincalzit, pentru 40-50 minute, la 160-170 grade.
Scoateti si lasati sa se racoreasca usor inainte de a o taia in patrate generoase. Stropiti cu parmezan din belsug 🙂
Voua va place lasagna? Cu legume sau cea cu carne?
Ca sa fiti la curent cu toate retetele si povestile din Tara Bucatelor nu uitati sa dati Like Paginii de FB si sa va abonati la canalul de Youtube. Pe instagram ma gasiti Aici!
Sharing is Caring! Daca ti-a placut reteta aceasta, distribuie articolul catre prietenii tai pe Facebook. Multumesc
Muraturi pentru iarna la saramura
Lasă un răspuns