Pasta de naut cu ardei copti
Inca e toamna si parca ar trebui sa ne bucuram de roadele ei, cat inca se mai poate. Asa se face ca astazi am copt cativa ardei kapia si gogosari. Desi as fi vrut sa fac si o portie mare de gogosari in sos de mustar, numai buna pentru iarna, nu am avut niciun spor. Am copt doar cativa din care am facut vreo doua retete noi (vor aparea curand pe blog) si o salata de ardei copti cu naut. M-am gandit ca o pasta de naut cu ardei copti va fi perfecta pentru vremea de afara. Asa ca am luat o conserva de naut de la Sun Food si o lingurita de tahini si a iesit o minunatie de reteta.
Ingrediente pentru reteta de Pasta de naut cu ardei copti
- 1 conserva de naut Sun Food
- 4 ardei kapia copti
- 2 gogosari copti
- 1 ceapa potrivita
- un strop de boia de ardei dulce
- 1/2 lingurita tahini
- 1 lingura de ulei
- un strop de apa plata
Mod de preparare pentru reteta de Pasta de naut cu ardei copti
Coaceti ardeii kapia si gogosarii, apoi ii curatati de pielita arsa. Scoateti cotoarele, curatati de samburi si taiati bucatele.
Scurgeti boabele de naut din conserva.
Intr-un vas inalt sau un bol mare puneti boabele de naut si bucatile de ardei si gogosari copt. Adaugati 3-4 linguri de apa plata si uleiul de floarea soarelui si tahini. Cu ajutorul unui mixer vertical transformati totul in pasta.
Taiati foarte fin ceapa. Incorporati-o in pasta de naut si ardei copti. Potriviti de sare.
Garnisiti cu un strop de patrunjel verde proaspat tocat si seminte de floarea soarelui.
Cu putina paine prajita sau crakersi, aceasta pasta de naut cu ardei copti e o delicatesa speciala. E potrivita si pentru post si pentru zilele in care vreti sa mancati doar vegetale.
Si sa nu uitam ca e o alternativa foarte buna la pateurile vegetale din comert.
Ca sa fiti la curent cu toate retetele si povestile din Tara Bucatelor nu uitati sa dati Like Paginii de FB si sa va abonati la canalul de Youtube. Pe instagram ma gasiti Aici!
Sharing is Caring! Daca ti-a placut reteta aceasta, distribuie articolul catre prietenii tai pe Facebook. Multumesc
Mic dejun cald cu rosii si branza de capra
Lasă un răspuns