Tarta cu rosii si branza de capra
Acum cateva zile am avut o placere de a coace ceva. De fapt, mint. A trebuit sa gatesc ceva si in timp ce pregateam un ostropel de pui, mi-a venit asa brusc pofta de a aprinde si cuptorul, de a coace o tarta. Sarata, nu dulce.
Asa se face ca am copt doua tarte sarate, iar una din retetele pe care le-am facut ad-hoc (cu ce aveam prin frigider) v-o dau astazi: tarta cu rosii si branza sarata.
Este o reteta absolut savuroasa, o minunatie de arome si o completare perfecta a ingredientelor: branza cremoasa si sarata, de capra, rosii dulci-acrisoare, si un aluat crocant si sfaramicios in care am adaugat o lingurita de cimbru uscat.
In ceea ce priveste branza de capra, imi place foarte tare La Colline, in special cea tartinabile, la cutie sau sub forma de baton si cea cu ierburi, pentru ca au un gust perfect echilibrat din punctul meu de vedere. Si sunt si foarte, foarte cremoase si cu o consistenta fina.
Calda sau rece, aceasta tarta cu rosii si branza cremoasa e o alegere inspirata pentru o cina usoara (iar ceea ce ramane puteti lua la pachetel a doua zi).
Ingrediente pentru reteta de Tarta cu rosii si branza de capra
- pentru aluat:
- 150 gr faina
- 50 gr unt
- 1 ou
- cateva linguri de apa rece
- sare
- 1 lingurita cimbru uscat
- pentru umplutura:
- 1/2 cutie branza proaspata de capra La Colline
- 1/2 cutie branza tartitabila de capra La Colline
- 50 gr iaurt
- 1 ou
- rosii heirloom
- cateva masline
- ulei de masline
- 1 lingura pasta de rosii
- salvie uscata
Mod de preparare pentru reteta de Tarta cu rosii si branza de capra
Mai intai preparati aluatul: amestecati intr-un bol faina cu sarea si cimbru. Adaugati untul rece si amestecati-l cu faina pana se incorporeaza si aluatul capata consistenta unor firimituri. Adaugati oul si treptat cate putina apa rece. Adunati aluatul intr-o bila, un aluat moale si ferm. Intindeti cu sucitorul o foaie de aluat nu foarte gros, dar nici straveziu.
Ungeti foaia de aluat cu pasta de rosii, in strat foarte subtire.
Intr-un bol amestecati cele doua tipuri de branza de capra cu iaurt si ou. Imi place sa folosesc branza de capra la Colline pentru ca are consistenta perfecta, este suficient de cremoasa si are un gust echilibrat, Eu nu mai adaug in ea niciun strop de sare.
Intindeti crema de branza pe intreaga suprafata a foii de aluat.
Taiati rosiile heilroom in rondele destul de grosute. Imi plac rosiile heilroom pentru ca sunt dulci-acrisoare, au un gust mult mai atragator.
Insirati feliile de rosii pe intreaga suprafata. Cateva masline taiate puse din loc in loc, pe marginile tartei. Presarati putina salvie uscata.
Stropiti cu ulei de masline si dati la cuptor la 200 grade.
Coaceti pentru 20-30 minute, potrivind usor focul, daca vi se pare ca rumeneste prea tare.
Scoateti tava si lasati sa se racoreasca inainte de a o taia. Cateva frunzulite de menta verde vor parfuma gustul acestei tarte.
Absolut delicioasa. Va spun ca nu ma mai puteam opri din devorat tarta, imediat ce s-a racit.
Ca sa fiti la curent cu toate retetele si povestile din Tara Bucatelor nu uitati sa dati Like Paginii de FB si sa va abonati la canalul de Youtube. Pe instagram ma gasiti Aici!
Sharing is Caring! Daca ti-a placut reteta aceasta, distribuie articolul catre prietenii tai pe Facebook. Multumesc
Curry de naut
Lasă un răspuns