Tarta cu branza de capra si rosii uscate
O reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu
Tarta cu branza de capra si rosii uscate este un preparat din categoria preparatelor pentru lenesi 🙂 Asta ca sa nu fiu deloc draguta, dupa cum bine ma stiti. Cred ca am tot spus pe aici si prin offline ca imi place sa coc tarte pentru ca sunt atat de rapid de preparat ( chiar de stau mai multisor la cuptor), insa sunt versatile. Le poti manca calde, caldute, reci si unele din ele se pot reincalzi la micorunde. Le poti lua la pachet la job sau la scoala si stau bine si dau bine de tot pe o masa festiva. Vorbim aici de tartele sarate, evident si gasesti pe blog aici o intreaga colectie care sper sa te inspire. Iar tarta cu branza de capra si rosii uscate e genul asta de tarta: simpla, rapida, buna si calda si rece, perfecta pentru pachetelul de serviciu.
Ingrediente pentru reteta de Tarta cu branza de capra si rosii uscate
pentru aluatul de tarta
- 200 gr faina
- 100 gr unt
- cateva linguri de apa sau lapte rece
- putina sare
pentru umplutura:
- 200 gr branza de capra cu verdeata
- 50 gr iaurt gras
- cateva rosii uscate in ulei
- 1 ou
Mod de preparare pentru reteta de Tarta cu branza de capra si rosii uscate
Primul pas: aluatul de tarta. Va trebui sa amestecati faina, un strop de sare si unt pana obtineti un aluat sfaramicios. Treptat adaugati apa sau lapte rece, cateva linguri vor fi suficiente, si omogenizati pana obtineti un aluat elastic, dar ferm. Inveliti-l in folie de alimente si lasati-l la frigider pentru o ora. Apoi il scoateti si il intindeti cu sucitorul. In timpul asta incalziti cuptorul la 200 grade, fara ventilatie. Intideti aluatul cu sucitorul in foaie de 0.5 cm Ungeti o tava de tarta cu unt si tapetati cu putina faina, intindeti aluatul in tava si taiati marginile care se rasfrang. Cu ele veti putea face apoi un decor frumusel pentru tarta asta sau sa il pastrati la rece pentru o alta tarta pe care sunt sigura ca o veti coace curand.
Intepati aluatul cu furculita din loc in loc, puneti deasupra lui o foaie de copt si o mana mare de boabe de fasole sau naut crud sau orice fel de boabe sau pietricele speciale pentru copt (daca aveti). Scopul lor este ca tarta sa “stea” la copt sa nu se umfle si sa se deniveleze, sa ramana perfecta. Dati tava la copt, la 180 grade pentru 15 minute. Scoateti tava de la cuptor si ridicati foaia de copt de deasupra. Lasati-o sa se raceasca usor, timp in care veti prepara umplutura.
Amestecati branza de capra cu verdeata cu un pahar de iaurt. Umpleti tarta cu aceasta compozitie. Presarati rosii uscate din loc in loc si ungeti totul cu un ou batut.
Dati tarta la cuptor, la 170 grade pentru 50 minute.
Scoateti tarta si lasati-o sa se raceasca in forma. Taiati-o in felii si consumati-o alaturi de saloata simpla sau salata de rosiisi castraveti. Indiferent de varianta in care veti alege sa o consumati, tarta cu branza de capra si rosii uscate e o alegere castigatoare.
Ca sa fiti la curent cu toate retetele si povestile din Tara Bucatelor nu uitati sa dati Like Paginii de FB si sa va abonati la canalul de Youtube.
Sharing is Caring! Daca ti-a placut reteta aceasta, distribuie articolul catre prietenii tai pe Facebook. Multumesc!
Crostini cu pasta de naut si somon
Lasă un răspuns