Tarta cu legume
O reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu
Din cand in cand, rar, adevarat, o mai comit cu cate o tarta cu legume… adica fara stop de carnita, de nici o culoare si de nici o vietate 🙂 ) Doar legume, sau doar cu legume. Asa ca astazi va ademenesc cu o Tarta cu legume. Brocoli, mazare, ardei rosu toate stranse intr-un blat usor si aromat, coapte usor, numai bune cat sa iti amorteasca putintel foamea.
Ingrediente pentru reteta de Tarta cu legume
- 2 oua
- 300 gr faina
- 50 gr unt topit
- 100-150 ml lapte
- 1 praf de copt
- un praf de sare
- cateva ierburi de provence uscate
- o mana de mazare
- 1 ardei gras rosu
- cateva buchetele de brocoli
Mod de preparare pentru reteta de Tarta cu legume
Intr-un bol batem albusurile spuma cu un praf de sare. Intr-un alt bol amestecam ouale cu untul topit, ierburile de provence uscate si un praf de sare. Treptat incorporam albusurile batuse spuma, dupa care faina in ploaie, praful de copt si laptele usor caldut. La final incorporam mazarea, ardeiul gras taiat bucatele si buchetelele de brocoli. Nu uitati, insa, toate legumele trebuie usor oparite inainte de a le pune in tarta.
Intr-o tava rotunda de 24-26 cm puneti o foaie de copt umezita si stoarsa bine peste care turnati compozitia de tarta cu legume. Coaceti tarta la foc moderat, 40 minute, pana ce e coapta in intregime si trece testul scobitorii.
Taiati felii si consumati dimineata la mic dejun sau ca o gustare.
Pofta buna la tarta cu legume!
Pentru a avea parte de un mic-dejun sanatos sau o gustare usoara va recomand si reteta preparata de Flory, Chec cu morcov si dovleac, o delicioasa combinatie pe care o gasiti aceesand linkul urmator http://bonduelle.ro/4culori/recipe/chec-cu-morcovi-si-dovleac . Reteta face parte din campania Bonduelle 4 culori.
Lasă un răspuns
Briose cu branza si nuci
4 Responses to Tarta cu legume
Arata nemaipomenit ! Cred ca s-a consumat imediat
asta imi aduce aminte de tartele bunicii!
Tartele sarate sunt preferatele mele! Big like!
Si ale noastre! Multumesc 😉