Galettes cu rosii
O reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu
De cand am demarat proiectul „Pe drumuri de tara” am tot calatorit in stanga si in dreapta, in afara iasului, si am descoperit oameni frumosi care fac si muncesc cu drag de oameni si pentru oameni. Asa am ajuns si la Buniol, locul unde descoperi ca rosiile sunt miraculoase, crescute cu ceai. In online am cunoscut-o pe Claudia Rugina, omul din spatele brandului Buniol, o tanara avocat pasionata de tot ce inseamna cresterea si cultivarea rosiilor. Claudia e indragostita de rosii, la modul foarte cinstit o spun. Cred ca ar putea vorbi zile in sir despre rosiile ei frumoase si sanatoase si tot ar mai avea ceva de povestit la despartie. Dar depre Buniol va voi povesti in curand aici pe blog, pentru ca sunt tare multe de spus. Din vizita mea la Buniol am plecat cu o cutie de rosii care mai de care. Pentru ca nu ai cum sa nu te indragostesti si tu de rosii. Pana si Miruna a mancat acasa o rosie! ceea e e foarte mult, ea uraste rosiile la propriu 🙂 Daca vrei sa o superi, da-i o rosie 🙂 (glumesc, desi…) Anyway, acasa am desfacut cutia cu minuni si dupa ce le-am gustat asa timid cate putin din toate, mi-am spus ca rosiile astea merita sa le pun, cumva, in valoare. Si cred ca am reusit, macar putintel, prin reteta asta de Galettes cu rosii.
Ingrediente pentru reteta de Galettes cu rosii
pentru aluat:
- 200 gr faina
- 125 gr unt rece
- 1 ou
- o lingura de zahar
- cateva linguri de apa rece
- un strop de sare
pentru umplutura:
- rosii cu cat mai variate, cu atat mai buna si mai frumoasa va fi produsul final
- 200 gr branza de capra
- un strop de piper proaspat macinat
- 1/2 lingurita cimbru
- 1 lingurita miere de albine
- busuioc verde
- 1 ou pentru uns
Mod de preparare pentru reteta de Galettes cu rosii
Mai intai facem aluatul care este o procedura atat de simpla si de usoara incat si un copil o rezolva. Intr-un bol punem faina, sarea, zaharul si untul rece taiat bucati mici. Amestecam si framantam pana ce obtinem un bol plin cu niste chestiuni faramicioase, exact ca atunci cand ai rasni biscuiti 🙂 ) Adaugam oul si cate putina apa rece si framantam cu mainile pana ce obtinem un aluat tare. Il acoperim cu folie si il dam la rece pentru o ora.
Apoi scoatel aluatul de la rece si il intindem cu sucitorul in foaie de 0.5 cm.
In mijloc vom intinde branza de capra, fara a acoperi intreaga suprafata. Lasam marginile pe care le vom unge cu putintel ou batut bine.
Peste branza de capra presarati un strop de cimbru, piper proaspat macinat si lingurita de miere de albine. Ea va avea scopul de a indulci rosiile si de a completa tot preparatul. Asezam frumusel feliile de rosii.
Eu am avut rosii din soiuri diferite si am folosit cam 6 rosii mari si frumoase din soiurile: chile verde, Lucid Gem, Radiator Charlie, Black and blue beauty, banana legs si bicolor cherry, cate una din fiecare. Dar puteti incerca si cu niste rosii, mari de gradina, frumoase si carnoase! Presrati cateva frunzulite de busuioc verde, fresh!
Aduceti marginile aluatului spre centru si ungeti cu ou batut. Mai presarati foarte putin cimbru uscat si hop cu galettes la cuptor pentru 50 minute la 180 grade.
Taiati in felii si bucurati-va de toamna!
Ca sa fiti la curent cu toate retetele si povestile din Tara Bucatelor nu uitati sa dati Like Paginii de FB si sa va abonati la canalul de Youtube.
Sharing is Caring! Daca ti-a placut reteta aceasta, distribuie articolul catre prietenii tai pe Facebook. Multumesc!
One Response to Galettes cu rosii
Lasă un răspuns
Tarta cu branza de capra si rosii uscate
[…] retete in care am facut vedete rosiile astea frumoase si carnoase: Tarta cu rosii si dovlecel si Galettes cu rosii . happy […]