Cartofi cu ierburi
Imi plac cartofii copti, prajiti, natur, la cuptor, in orice varianta ar fi. Dar parca cel mai mult imi plac cartofii noi la ceaun, cartofii aia mici si pufosi, moi si dulci. Ii stiti, nu? Anul asta nu prea am reusit sa fac cartofi noi la ceaun, nu stiu cum de mi-a scapat. E drept ca nu am mai gatit foarte mult in ultimul timp, dupa cum, probabil, ati putut observa… lipsa de pe blog, facebook, insta… Acum suntem intr-o perioada de uroasa reorganizare a casei, asa ca nu am hota si la cuptor mi-a tare lene sa gatesc. Noroc ca am un multicooker si in felul asta le arunc pe toate inauntru si gata 🙂 Si pentru ca si Miruna maraia ca vrea niste cartofi simpli la cuptor am „copt” cartofi cu ierburi. Am incercat o lingurita din pliculetul special creat, din gama vegeta Natur : condimente pentru cartofi cu ierburi.
Gama Vegeta natur contine ingrediente naturale, sare de mare, fara potentiatori de aroma, monoglutamat, fara conservanti, astfel ca e usor si oarecum sigur de folosit atunci cand vrei sa gatesti ceva rapid sau cand nu ai suficiente condimente in casa.
Reteta de astazi este preparata intr-u totul la multicooker, dar veti obtine acelasi rezultat si daca o veti prepara la cuptor. Aveti nevoie doar de trei ingrediente…
Ingrediente pentru reteta de Cartofi cu ierburi
- cartofi noi 500-800 gr
- 2 linguri de ulei de floarea soarelui
- 1 lingurita condiment pentru cartofi cu ierburi ( ceapa deshidratata, boia de ardei dulce, usturoi, marar, coriandru, chimen, maghiran, cimbru, sare de mare)
Mod de preparare pentru reteta de Cartofi cu ierburi
Spalati cartofii si taiati-i in patru daca sunt mai maricei sau in doua daca sunt mai micuti. Puneti in vasul multicooker-ului doua linguri de ulei de floarea soarelui. Adaugati cartofii, stresi de apa.
Presarati condiment vegeta natur pentru cartofi cu ierburi si amestecati cu o paleta cartofii, invartindu-i pe toate partile.
Setati multicooker-ul pe modul Manual, Temperatura 135 grade, Timp 1 ora. Dupa 40 de minute, deschideti capacul si invarti cartofii o data.
Asat-i tot!
Faceti rapid un sos de iaurt cu menta proaspata si putin busuioc verde. Simplu, fresh, racoritor. Ca de vara!
Ca sa fiti la curent cu toate retetele si povestile din Tara Bucatelor nu uitati sa dati Like Paginii de FB si sa va abonati la canalul de Youtube. Pe instagram ma gasiti Aici!
Sharing is Caring! Daca ti-a placut reteta aceasta, distribuie articolul catre prietenii tai pe Facebook. Multumesc
Tarta cu branza de capra si ceapa rosie
Lasă un răspuns