WordPress Templates

Tarta cu branza de capra si ceapa rosie

Mai aveam niste branza de capra La Colline in frigider si mi s-a facut dor de o tarta sarata. Am facut rapid o tarta cu branza de capra si ceapa rosie, o reteta care se preparar rapid si pe care am inventat-o adhoc fara prea multa bataie de cap. Compozitia este fina si cremoasa si am folosit doua cutiute de branza de capra cu iaurt Trei Iezi si o cutiuta de branza proaspata.

Am incercat inca o data tarta asta si pentru ca nu mai aveam branzica Trei iezi, am folosit o cutie de branza de capra si putin iaurt de capra. Am mixat ingredientele si le-am facut pasta fina si cremoasa, ca la cheesecake, cu ajutorul unui mixer vertical. Dar in general branza de capra de la La Colline are o consistenta grasa si cremoasa, astfelincat doar daca o amesteci cu restul ingredientelor cu ajutorul unei furculite si ea devine supre cremoasa.

Pentru tarta asta nu aveti nevoie de multe ingrediente, iar pentru umplutura doar cateva ingrediente sunt suficiente. E o tarta potrivita pentru zilele toride pentru ca este perfecta atunci cand o consumati rece. Se poate lua si la pachet, iar a doua zi este si mai buna, pentru ca aluatul devine mai fraged.

Tarta cu branza de capra si ceapa rosie

Ingrediente pentru reteta de Tarta cu branza de capra si ceapa rosie

Tarta cu branza de capra si ceapa rosie

pentru aluat:

  • 200 gr faina
  • un strop de sare
  • 75 gr unt
  • 1 ou
  • cateva linguri de lapte rece
  • 1/4 lingurita cimbru uscat

pentru umplutura:

  • 200 gr branza de capra cremoasa
  • 75 gr iaurt gras
  • 2 oua
  • 1 ceapa rosie
  • o mana de seminte de dovleac
Tarta cu branza de capra si ceapa rosie

Mod de preparare pentru reteta de Tarta cu branza de capra si ceapa rosie

Mai intai preparati aluatul: amestecati intr-un bol faina cu sarea si adaugati untul rece taiat cubulete. Incorporati ouale batute si amestecati pana incepe sa se lege aluatul. Putin lapte rece va face ca aluatul sa se lege si sa devina elastic si usor de intins. Daca vreti puteti sa il dati la rece, sa il preparati seara si sa il folositi a doua sau a treia zi. Eu l-am folosit imediat pentru ca, de regula, eu gatesc cate ceva atunci cand am chef si timp 🙂

Incalziti cuptorul la 200 grade.

Luati o tava de tarta, rotunda, si ungeti-o cu putin unt si tapetati cu faina. Intindeti aluatul in strat grosut si intindeti-l in tava.

Separat intr-un bol amestecati branza de capra cu iaurt sau daca aveti va recomand branza de capra cu iaurt Trei iezi (este perfecta, cremoasa si foarte gustoasa si nu enevoie sa mai adaugati sare sau stiu eu ce alte condimente). Incorporati doua oua si amestecati pana se omogenizeaza si compozitia devine cremoasa, ca la un cheesecake bun.

Turnati compozitia in tava, peste foaia de aluat. Nu trebuie sa coaceti foaia inainte, va fi totul numai bine fix asa cum va zic 🙂

Taiati o ceapa rosie in rondele subtiri. Asezati rondelele frumusel pe intreaga suprafata a tartei. Presarati si niste seminte de dovleac necoapte si nesarate.

Tarta cu branza de capra si ceapa rosie

Dati tava la cuptor la 170 grade pentru 40 minute, maxim. Cand s-a rumenit usurel deasupra scoateti tava si lsati sa se raceasca complet inainte de a o taia in triunghiuri.

Este o tarta absolut delicioasa, cu o coaja usor crocanta in prima zi si frageda din a doua (dar cine are rabdare sa mai lase pe a doua zi?!), cu umplutura cremoasa si gustoasa. Tarta sarata perfecta!

Tarta cu branza de capra si ceapa rosie

Voua va place branza de capra? In ce retete o folositi?

Tarta cu branza de capra si ceapa rosie


Ca sa fiti la curent cu toate retetele si povestile din Tara Bucatelor nu uitati sa dati Like Paginii de FB si sa va abonati la canalul de Youtube. Pe instagram ma gasiti Aici!
Sharing is Caring! Daca ti-a placut reteta aceasta, distribuie articolul catre prietenii tai pe Facebook. Multumesc

2 Responses to Tarta cu branza de capra si ceapa rosie

  1. Mihaela spune:

    Abia asteptam s-o publici :). Mai adauga doua oua la ingrediente, hmmm, deja ii simt gustul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.