Cannelloni cu ciuperci si sos de rosii
Zilele trecute ma gandisem la o mancare de ciuperci. Apoi mi-a venit pofta de niste macaroane cu branza la cuptor, asa cum ne facea mama pe vremea cand eram foarte, foarte mici. Dar parca si mancarea cu ciuperci imi tot facea cu ochiu, inghiontindu-ma sa ma apuc de gatit. Asa se face, ca pana la urma, am ales sa combin cele doua variante. Asa a iesit tava asta de cannelloni cu ciuperci si sos de rosii, dar fara branza. Pentru ca nu aveam. Branza. Si mi-era si foarte lene sa ma duc sa cumpar. Am adaugat, insa, o conserva de rosii cuburi de la Sun Food si am obtinut o combinatie absolut mortala, pardon, exceptionala. Deci, luati un pix si notati sau salvati voi reteta asta.
Ingrediente pentru reteta de Cannelloni cu ciuperci si sos de rosii
- 500 gr cannelloni
- 1 conserva de rosii cuburi Sun Food
- 500 gr ciuperci
- 1 ceapa mare
- 3-4 catei de usturoi
- 2 linguri ulei de floarea soarelui
- 200 gr smanatana pentru gattit
- 1 lingurita faina
- 30 gr unt
- sare
- piper
Mod de preparare pentru reteta de Cannelloni cu ciuperci si sos de rosii
Tocati ceapa marunt. Feliati subtire usturoiul. Caliti ceapa si cand devine aurie, adaugati usturoiul. Tocati ciupercile, nu foarte marunt, din cutit. Grosier e ideal.
Aruncati-le in tigaia incapatoare, peste ceapa. Presarati un strop de sare si acoperiti cu un capac. Imediat ce incep sa lase zeama, amestecati pana se evapora apa. Stingeti totul cu o conserva de rosii cuburi, trecuta printr-un blender.
Amestecati si lasati pe foc pana scade.
Ungeti cu unt o tava termorezistenta. Umpleti, cu ajutorul unei lingurite, cannelloni cu compozitia de ciuperci si sos de rosii. Nu le umpleti fix. Doar cateva (doua, trei) lingurite in fiecare tub (cannelloni) vor fi suficiente. Cannelloni se vor umfla in timp ce vor sta la cuptor. Asezati-le in tava, unele langa altele si apoi deasupra. Turnati o jumatate de cana de apa.
Separat pregatiti un sos alb din 30 gr unt si o lingurita de faina, peste care turnati in fir subtire intreaga cantitate de smantana. Amestecati pana incepe sa se ingroase usor.
Turnati sosul alb deasupra, peste tuburile de cannelloni cu ciuperci si sos de rosii.
Acoperiti tava cu o folie de aluminiu si dati-o la cuptor pentru 35 minute, la 160 grade.
Spre final luati folia de aluminiu si mai lasati tava la cuptor vreo 5-7 minute. Scoateti si portionati. Consumati aceste cannelloni cu ciuperci si sos de rosii calde cu extra smantana si parmezan.
Ca sa fiti la curent cu toate retetele si povestile din Tara Bucatelor nu uitati sa dati Like Paginii de FB si sa va abonati la canalul de Youtube. Pe instagram ma gasiti Aici!
Sharing is Caring! Daca ti-a placut reteta aceasta, distribuie articolul catre prietenii tai pe Facebook. Multumesc
Pulpa de vitel cu sos de ciuperci
Lasă un răspuns