WordPress Templates

Ravioli cu ciuperci si sos de gorgonzola

reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu

Nu am mai facut ravioli acasa de tare multa vreme, de fapt nici nu mai stiu exact de cand. Nu-mi amintesc. Dar zilele trecute aveam asa o pofta nebuna de a face ravioli acasa, cu tavita mea mica si minutata si migalos de folosit 🙂 astfel ca am spart doua oua si o mana de faina si iata-ma cu ravioli cu ciuperci si sos de gorgonzola. Asa ceva nu puteam pune la cale fara o conserva de ciuperci gata feliate de la Sun Food. Usor de folosit, fara multa munca si fara multa bataie de cap. Deci luati un pix si o hartie si notati.. . sau stati cu laptopul deschis pe pagina asta in timp ce preparati singurei niste ravioli cu ciuperci si sos de gorgonzola.

Ravioli cu ciuperci si sos de gorgonzola

Ingrediente pentru reteta de Ravioli cu ciuperci si sos de gorgonzola

  • pentru ravioli
  • 2 oua
  • 200 gr faina
  • un strop de sare
  • pentru umplutura
  • 1 ceapa
  • 1 conserva de ciuperci feliate Sun Food
  • 1 lingura de smantana
  • 1 lingurita amidon alimentar
  • sare
  • piper macinat
  • pentru sos
  • 200 gr gorgonzola
  • 200 gr smantana

Ravioli cu ciuperci si sos de gorgonzola

Mod de preparare pentru reteta de Ravioli cu ciuperci si sos de grogonzola

Mai intai preparam umplutura, pentru ca apoi pana ce facem ravioli, aceasta va avea timp sa se raceasca exact cat e nevoie. Deci, tocati o ceapa marunt si o caliti pana devine aurie in 2 linguri de ulei. Desfaceti conserva de  ciupercile gata feliate si le scurgeti de zeama in care au fost conservate si treceti-le printr-un jet de apa rece. Puneti-le pe un fund de lemn si tocati-le marunt. Adaugati-le peste ceapa aurie impreuna cu o lingura de smantana, sare si piper macinat. Amestecati si imediat ce se omogenizeaza adaugati o lingurita de amindon alimentar, amestecand rapid. Imediat ce s-a ingrosat, trageti de pe foc si lasati sa se raceasca.

Pentru a face ravioli va trebui sa framantati un aluat de paste de casa, simplu de facut din oua si faina. Intindeti foaie, cu ajutorul unei masini speciale pentru paste sau pur si simplu cu sucitorul, dar in acest caz va va lua ceva timp. Pentru a face ravioli eu folosesc o tavita speciala (am mai vorbit despre ea pe aici pe blog si puteti vedea si imagini despre cum functioneaza). Infainati bine tavita, intindeti foaie de paste, puneti cate o jumatate de lingurita de umplutura de ciuperci si inchideti deasupra cu o alta foaie de paste, presata putin. Rasturnati tavita si taiati bucatile de ravioli pretaiate. Puneti-le la fiert in apa clocotita, apoi le scoateti si le scurgeti de apa. Pastrati-le la loc cald si acoperite cu un capac. In timp ce micile ravioli fierb, incalziti intr-o tigaie antiaderenta, branza gorgonzola taiata bucati potrivite ( pentru a se topi mai repede si uniform) si imediat ce s-a topit complet adaugati smantana. Omogenizati si imediat ce sosul s-a ingrosat, trageti tigaia de pe foc si aruncati in sos ravioli cu ciuperci.

Consumati cald!

Ravioli cu ciuperci si sos de gorgonzola Ravioli cu ciuperci si sos de gorgonzola

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.