Ravioli cu ciuperci si naut
Ravioli cu ciuperci si naut scaldate in sos de usturoi copt si smantana, cu parmezan ras pe deasupra, e un fel de mancare de care va veti indragosti. Va veti gandi la ravioli cu ciuperci si naut cu drag si multa recunostinta, parol! Toata treaba grea sta in a confection ravioli de casa, din faina de grau dur (semola). Ravioli din grau dur nu se compara cu nimic din ceea ce stiati inainte. Sunt senzationale si perfecte. Nici nu conteaza marimea, tehnica si nici chiar grosimea bucatilor de ravioli pe care le veti umple cu ciuperci si naut catifelat din conserva de la Sun Food.
Va marturisesc ca nu am mai facut demult ravioli de casa, poate si din cauza ca nu am (inca) o masina de paste foarte buna. Cea pe care o am si pe care nu o mai folosesc pare a fi mai mult asa de jucareala, decat de mine… In fine. Am intins foaia de aluat de paste cu sucitorul si am taiat brut cu o scula din aia de taiat saratele. Au iesit mai mari, dar nu regret deloc. As fi folosit forma mica de ravioli, o tava micuta, speciala, cu pretaiere, dar era nevoie de ceva timp, migaleala si mult calm. Asa ca am mers pe varianta „mamaie” si le-am taiat mari, dupa cum am zis: nu regret deloc. Haideti sa va povestesc!
Ingrediente pentru reteta de Ravioli cu ciuperci si naut
pentru aluatul de ravioli
- 3 oua
- 300 gr faina de grau dur
- un strop de sare
pentru umplutura:
- 1 conserva de naut Sun Food
- 200 gr ciuperci
- 1 catel de usturoi
- 1/2 ceapa alba
- 1-2 linguri smantana grasa
- 2 linguri ulei
- sare
- sos de usturoi copt cu smantana vezi reteta AICI
- parmezan
Mod de preparare pentru reteta de Ravioli cu ciuperci si naut
Mai intai faceti aluatul pentru paste. Amestecati faina cu ouale si framantati pana ce se incorporeaza intreaga cantitate de faina. Formati un aluat pe care il inveliti in folie si il dati la rece pentru 30 minute.
Tocati ciupercila marunt, eventual le treceti printr-un robot tocator. Procedati la fel cu ceapa, usturoiul si nautul. Caliti intr-o tigaie incapatoare in doua linguri de ulei si un strop de sare. Cand se evapora apa lasata de ciuperci, incorporati smantana grasa. Trageti de pe foc si lasati la racit.
Intideti aluatul in foaie subtire. Taiati in patrate. Umpleti fiecare patrat cu o lingurita din compozitia de ciuperci si naut. Inchideti cu o alta bucata de aluat. Eu am preferat varianta pentru lenesi, am taiat dreptunghi si am inchis cu jumatate din bucatica de aluat taiat.
Cu ajutorul unei furculite apasati aluatul pe margine, astfel incat sa se inchida bine si sa nu se desfaca la fiert.
Puneti o cratita incapatoare cu apa la fiert. Cand clocoteste, adaugati bucatile de ravioli cu ciuperci si naut si fierbeti la foc mic 15 minute.
Scoateti cu o paleta (din aia cu gauri pentru spumuit) si transferati in boluri calde.
Acoperiti cu parmezan razuit si sos de usturoi copt.
Ca sa fiti la curent cu toate retetele si povestile din Tara Bucatelor nu uitati sa dati Like Paginii de FB si sa va abonati la canalul de Youtube. Pe instagram ma gasiti Aici!
Sharing is Caring! Daca ti-a placut reteta aceasta, distribuie articolul catre prietenii tai pe Facebook. Multumesc
Sos de usturoi copt si smantana
Lasă un răspuns