WordPress Templates

Lasagna cu ciuperci si spanac

reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu

Uneori sunt asa cu multa energie si cu mult chef de lucru. Si trebaluiesc, trebaluiesc ca o albinuta. Si Miruna asa mai rade pe chestia asta caci spune ca are o mama Zumzarel :)) Si in timpul asta cat gatim mai si radem mult si e asa tare dragut. Si pentru ca in ultimul timp Miruna e mare fan Garfield si toata ziua spune ca vrea „lasagna cu trei feluri de branza” (evident ca cere dar nu mananca :)), pentru ca nu e deloc fan branza 😛 am incercat si i-am facut lasagna cu nuca :)), iar pentru noi am facut niste lasagna cu ciuperci si spanac. O nebunie, parol! Bine, spun ca e nebunie daca cumva iti plac chestiunile astea cu paste si cu verdeata, daca iubesti spanacul sau macar va imprieteniti asa cat de cat. Altfel nu are rost sa va spun si sa va conving ca e bun de papat. Toata treaba se prepara relativ in putin timp, doar sa ai niste foi de lasagna din grau dur, ceva spanac congelat si un borcan cu ciuperci gata feliate de la Sun Food. Si un strop de rabdare, caci toata treaba se coace mai indelungat in cuptor.

Lasagna cu ciuperci si spanac

Ingrediente pentru reteta de Lasagna cu ciuperci si spanac

Lasagna cu ciuperci si spanac

  • 100-150 gr foi de lasagna
  • 400 gr rosii cuburi Sun Food
  • 280 gr ciuperci feliate Sun Food
  • 150 gr cascaval ras
  • 1 ceapa 
  • 3 catei de usturoi
  • 100 gr spanac congelat
  • cateva linguri de ulei de masline
  • o crenguta de cimbru
  • cateva frunze de busuioc verde
  • sare

Mod de preparare pentru reteta de Lasagna cu ciuperci si spanac

Tocati ceapa marunt si inabusiti-o in cateva linguri de ulei de masline. Adaugati usturoiul tocat marunt si amestecati repejor. Decongelati spanacul si tocati-l marunt sau il si puteti trece printr-un robot de bucatarie sau blender. Amestecati-l apoi in tigaia cu ceapa si usturoi. Asezonati cu putina sare.

Intr-o cratita puneti apa rece cu un strop de sare si cand clocoteste opariti usor foile de lasagna. Ideea e ca imediat ce scurgeti cate una o asezati frumusel in tava termo, unsa cu unt. Altfel daca le veti pune pe toate unele peste altele si le veti lasa la scurs, se vor lipi si procesul de desprindere va fi unul irecuperabil :))

Randuiti un strat de foi de lasagna, turnati din compozitia de spanac si nivelati, presarati feliute de ciupercute si apoi continuati procedeul cu un alt strat de lasagna. Si tot asa pana la ultimul rand. Turnati deasupra conserva de rosii, presarati frunzele de busuioc si crenguta de cimbru verde, intindetii un strat generos de cascaval ras si lasati la cuptor 4o minute.

Pofta buna!

Lasagna cu ciuperci si spanac este foarte buna atat calda, cat si rece si se preteaza la a fi reincalzita a doua zi, in caz ca va ramane 🙂

Lasagna cu ciuperci si spanac Lasagna cu ciuperci si spanac Lasagna cu ciuperci si spanac

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.