Zacusca la slow cooker
Inca de cand am primit slow cooker-ul de la Heinner Electrocasnice, m-am tot gandit daca sa incerc zacusca la slow cooker. Apoi cand am intrebat pe Facebook ce retete sa fac, sa incerc la slow cooker, am primit si sugestia de zacusca. Toate s-au legat si s-au aliniat atunci cand am primit niste rosii de la tara, care au stat vreo cateva zile pe masa intr-un bol. S-au copt foarte tare, astfel incat am dat fuga pana la aprozar si am luat ardei gras, ardei kapia, vinete, gogosari si m-am apucat de treaba.
Am facut zacusca cu legumele coapte, nu am pus morcov (am uitat, sincer va zic š ) si nu ma asteptam sa iasa atat de buna. E drept ca am lasat slow cooker-ul pe High timp de 6 ore, pentru ca rosiile erau foarte, foarte coapte asa ca au lasat foarte mult suc. Am vrut sa iasa o zacusca mai scazuta, si de aceea timpul a fost destul de lung. Insa pentru vreo 3 ore pe High aveti nevoie doar de cateva linguri de bulion de rosii dens sau de 200 ml suc de rosii gros.
Ingrediente pentru reteta de Zacusca la slow cooker
- 1 kg vinete
- 1 kg gogosari
- 1 kg ardei gras
- 1 kg kapia
- 1 kg rosii
- 2-3 cepe albe
- piper boabe
- 150 ml ulei
- sare
- foi de dafin
Mod de preparare pentru reteta de Zacusca la slow cooker
Coaceti vinetele, ardeii, gogosarii. Apoi ii curatati de coaja arsa. Taiati ardeii, kapia si gogosarii in suvite si bucatele, totul la cutit. Puteti folosi si un tocator electric sau masina de carne, insa eu prefer zacusca bucatele. Vreau sa simt gustul fiecarei bucatele de leguma delicioasa. Intr-o tigaie incapatoare trageti ceapa tocata marunt. Rastunati in vasul aparatului slow cooker ceapa impreuna cu uleiul, legumele taiate si vinetele tocate cu tocatorul de lemn. Amestecati. Rosiile decojiti-le si tocati-le. Pentru ca au lasat foarte multa zeama ar fi trebuit sa le fierb inainte, astfel incat sa se evapore apa. Astfel as fi scurtat timpul de „stat” la slow cooker. Insa…
Puneti toate legumele, rosiile, vinetele, condimentele in vasul de ceramica al slow cooker-ului. Puneti capacul, setati slow cooker-ul pe High si lasati timp de 6 ore. Puteti sa uitati de ea.Ā
Pentru ca nu am facut o cantitate care sa necesite punerea in borcane si pastrarea pe iarna, noi am papat-o in doua zile cu paine neagra si calduta. O deliciosenie de nedescris.
Iar un slow cooker este ideal „la casa omului” pentru ca va scuteste de efort, de timp de stat si pazit, invartit in cratite si cel mai important (poate!) nu genereaza caldura in casa si nici miros.Ā
Ca sa fiti la curent cu toate retetele si povestile dinĀ Tara BucatelorĀ nu uitati sa dati LikeĀ Paginii de FBĀ si sa va abonati la canalul deĀ Youtube. Pe instagram ma gasitiĀ Aici!
Sharing is Caring! Daca ti-a placut reteta aceasta, distribuie articolul catre prietenii tai pe Facebook. Multumesc
LasÄ un rÄspuns
Festivalul Girafelor – Primul festival de bere artizanalÄ la Iasi
2 Responses to Zacusca la slow cooker
O idee foarte buna, urmeaza sa o si pun in practica, la aceladi aparat, cit de curind. Pupici si multumim pentru idei!
Cu placere! Te astept cu impresii dupa ce pui in practica š