Sorbet de zmeura
In weekend am facut sorbet de zmeura. Cred ca este pentru prima data cand fac sorbet de fructe. Desi eu credeam ca e un fel de inghetata (ne)elaborata din cateva fructe inghetate si blenduite. Practic am aflat ca se numeste sorbet si ca exista de mult inainte de a exista inghetata. E „strabunicul inghetatei” cum l-a denumit Miruna. Este un desert rece, care contine fructe inghetate si apa, dar poate fi imbogatit si cu lapte sau lichior alcoolic. Mai aveam in congelator o cutie de vreo jumatate de kilogram de zmeura de gradina, congelata de noi, asa cum facem cu multe alte fructe si am pus-o la „bataie”. Imi place sa congelez fructele atunci cand e sezonul lor si cand sunt culese din gradina de la tara, asta pentru ca prefer sa ii fac Mirunei tot anul sucuri si inghetate rapide.
De data asta am ales sa il imbogatesc doar cu crema vegetala de cocos, care e un fel de amestec de apa si ulei de cocos, usor indulcita. Pentru ca zmeura nu contine foarte multa apa, am adaugat si o ceasca de 50 ml apa. A iesit un sorbet fin, si asta datorita blenderului G 21 Perfect Smoothie Vitality, care a reusit sa faca pasta fina din zmeura, fara sa se simta pic din sambureii aceia ce uneori pot fi atat de agasanti. Astfel ca iarasi blenderul meu mi-a facut o mare si frumoasa impresie. Mai multe retete cu blenderul G21 Perfect Smoothie Vitality le gasiti aici pe blog, in sectiunea speciala, asta pentru a va face o impresie despre cum este si ce poate face si poate doriti sa il achizitionati.
Ingrediente pentru reteta de Sorbet de zmeura
- 500 gr zmeura congelata
- 50 gr crema vegetala de cocos
- 50 ml apa plata
- 1 lingura sirop de artar
Mod de preparare pentru reteta de Sorbet de zmeura
In vasul blenderului puneti zmeura congelata, apoi apa si crema de cocos. Porniti blenderul la viteza cea mai mica, urmand sa ridicati treapta de viteza treptat. Amestecati in vas din cand in cand cu ajutorul acelui instrument special pentru amestecare ( de vine o data cu blenderul).
Transferati totul intr-o cutie sau intr-un vas termorezistent, pentru a putea pastra sorbetul in conditii optime in frigider.
Evident ca puteti folosi si zmeura sau orice alte fructe aflate in stare cruda si necongelate, urmand ca apoi sa tineti cutia cu sorbet la congelator pentru cateva ore. Insa folosind fructe congelate si un blender performant puteti avea sorbetul instant.
Il puteti pastra, fara probleme, in congelator pentru o saptamana.
Cu ajutorul unei linguri de inghetata, trecuta prin apa rece, transferati cate o cupa sau doua in paharul sau bolul de servit.
O vara cat mai minunata, dragii mei. Si nu uitati ca blenderul G21 Perfect Smoothie Vitality il puteti achizitiona direct de la distribuitor la preturi imbatabile. Si isi face treaba absolut excelent!
Ca sa fiti la curent cu toate retetele si povestile din Tara Bucatelor nu uitati sa dati Like Paginii de FB si sa va abonati la canalul de Youtube. Pe instagram ma gasiti Aici!
Sharing is Caring! Daca ti-a placut reteta aceasta, distribuie articolul catre prietenii tai pe Facebook. Multumesc
One Response to Sorbet de zmeura
Lasă un răspuns
Pizza cu sardine si porumb
[…] sorbet de zmeura a carei reteta o gasiti aici […]