Pizza fritta
O reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu
Despre pizza fritta nu aveam nici cea mai vaga idee ce ar fi. Insa cautand o reteta de pizza in una din cartile lui Jamie, am dat peste o fotografie pe cat de simpla pe atat de apetisanta. Practic te facea sa musti din imaginea aia cu o simpla bucata de pizza. Pizza fritta sau pizza prajita. El povestea acolo ca in una din perioadele in care si-a dus in Italia elevii sa vada cum se prepara uleiul de masline, a mancat aceste mici bucati de pizza fritta intr-un local mic, numit Il Vescovino, din Panzano, regiunea Chianti. Anyway, ideea e ca asa s-au preparat primele pizza, din bucati mici de aluat prajite intai in ulei in tigaie, pana se umfla, apoi se ung repede cu sos de rosii din abundenta si se presara bucati de branza, dupa care se dau pe un grill sau la cuptor. Absolut delicioase! Sa va povestesc cum le-am facut eu repejor din putin aluat de pizza, o conserva de rosii intregi decojite de la Sun Food si cateva bucatele de branza sfaramata!
Ingrediente pentru reteta de pizza fritta
- aluat de pizza de casa
- ulei de floarea soarelui pentru prajit
- 1 bucata de mozzarella
pentru sosul de rosii
- ulei de masline extravirgin
- 1-2 catei de usturoi zdrobit
- 1 conserva rosii decojite
- o mana de frunze de busuioc
- sare de mare
Mod de preparare pentru reteta de pizza fritta
Mai intai preparati aluatul de pizza, procedeu simplu din apa, drojdie, un strop de sare si faina. Lasati la dospit si in timpul asta faceti sosul de rosii.
Desfaceti conserva de rosii intregi decojite si zdrobiti-le. Incingeti doua linguri de ulei intr-o tigaie si prajiti putin usturoiul feliat. Cand capata o culoare aurie adaugati rosiile zdrobite, sare, busuioc. Lasati pe foc 10-15 minute, la foc molcom pana se ingroasa. Trageti de pe foc si lasati la racit.
Din aluatul de pizza faceti cateva bile de aluat pe care le aplatizati cu sucitorul si le lasati cam 10 minute pe masa. Prajiti-le apoi in tigaia de fonta incinsa bine cu un strop de ulei, pe ambele parti timp de 30 de secunde pe fiecare parte.
Ungeti bucatile de pizza cu sos de rosii din abundenta, presarati si branza sfaramata. Stropiti cu ulei de masline si dati la cuptor puse tot in tigaia de fonta pentru cateva minute, pana ce aluatul se rumeneste putintel.
Sun pe bune cele mai simple si mai gustoase pizza fritta pe care le-am gustat vreodata!
Ciuperci umplute cu naut
Lasă un răspuns