Ginger cake cu pudra de roscove
Zilele trecute am primit spre testare cateva produse Sano Vita si m-am bucurat foarte tare. Am stat putin pe ganduri ce reteta sa incerc si cum sa le incerc sau, mai bine spus, cu ce sa incep. Intr-un final am ales un ginger cake cu pudra de roscove si zahar brut, un desert special pentru seara de Ajun. E drept ca nu m-a lasat inima si am copt si cateva bucatele de turta dulce pentru ca desertul sa devina irezistibil.
Pudra de roscove de la Sano Vita este perfecta pentru ginger cake, in felul acesta am injumatatit cantitatea de faina si desi initial ma gandisem sa adaug si un strop de cacao, am omis totusi, pentru ca pudra de roscove este atat de buna, de aromata si coloreaza si frumos, incat nu mai este nevoie de cacao. Ginger cake e un desert special pentru sarbatorile de iarna, iar in momentul in care veti coace blaturile pentru tort veti sti exact despre ce pomenesc eu aici. Crema este simpla, din mascarpone si frisca cu un strop de zahar pudra. Am ales sa il decorez in stil frozen (sau, ma rog, culorile cu pricina) pentru ca mi s-a parut ca se potriveste cel mai bine cu ideea de ginger cake si sarbatori de iarna. Insa voi puteti alege orice stil sau decoratiuni va plac.
Ingrediente pentru reteta de Ginger cake cu pudra de roscove
pentru blatul de tort:
- 200 gr faina de grau
- 150 gr pudra de roscove Sano Vita
- 350 gr zahar brut Sano Vita
- 1 lingurita ghimbir pudra
- 1-2 lingurite scortisoara pudra
- cateva cuisoare macinate
- 1 lingurita bicarbonat stins in doua linguri suc de lamaie
- 7 gr praf de copt
- un strop de sare
- 3 oua
- 2 lingurite de miere
- 200 gr unt
- 230 ml lapte
pentru crema:
- 250 gr frisca
- 130 gr mascarpone
- 2 linguri zahar pudra
turta dulce pentru decor
bomboane
Mod de preparare pentru reteta de Ginger cake cu pudra de roscove
Incalziti cuptorul la 200 grade.
Tapetati cu foaie de copt doua forme de tort, rotunde, cu inel detasabil, de 16-18 cm diametru.
Intr-un bol amestecati faina cu pudra de roscove, zaharul brut, condimentele si praful de copt.
Adaugati untul taiat cubulete si amestecati cu ajutorul unui robot de bucatarie (cu paleta pentru creme montata). Incorporati cate un ou pe rand si la final laptele. Inainte de a fi gata, stingeti bicarbonatul de sodiu cu doua linguri suc de lamaie si apoi incorporati-l in compozitia respectiva.
Impartiti compozitia rezultata in trei parti egale. Coaceti primele doua forme de blat la foc moderat 170 grade pentru 30 minute. Faceti testul cu scobitoarea. Scoateti tavile de la cuptor si transferati blaturile pe un gratar metalic.
Procedati la fel si cu ultima parte din compozitie. Lasati blaturile sa se raceasca complet.
Pentru crema: mixati frisca pana sta si nu cade de pe tel. Incorporati zaharul pudra si mascarponele. Omogenizati. Dati la rece pentru o ora.
Pentru asamblare va fi nevoie de suprapuneti cele trei blaturi de cake si sa le umpleti cu crema intre ele. Finisati cu crema si lsati-l la modul „nude”. Folositi bucatele de turta dulce, bomboane colorate sau orice alt tip de decor va place sau va inspira!
Un ginger cake cu pudra de roscove absolut demential pentru sarbatorile de iarna!
Ca sa fiti la curent cu toate retetele si povestile din Tara Bucatelor nu uitati sa dati Like Paginii de FB si sa va abonati la canalul de Youtube.
Sharing is Caring! Daca ti-a placut reteta aceasta, distribuie articolul catre prietenii tai pe Facebook. Multumesc!
Lasă un răspuns
Christmas Pavlova
5 Responses to Ginger cake cu pudra de roscove
Alice, ne bucuram ca ti-au placut produsele noastre. Eram siguri ca vei gasi o modalitate deosebita sa le incluzi in retetele tale, dar ai intrecut asteptarile noastre. Felicitari pentru reteta si pentru modul spectaculos in care ai decorat ginger cake-ul, va face cinste unei mese de sarbatoare. Dar oare…mai ramane ceva din ea pana la Craciun? 🙂
Hei, dragilor! Ma bucur ca v-a placut tortuletul! Nu stiu, adica sigur nu mai ramane pana la masa de Craciun, dar sunt sigura ca sunt multi altii care il vor avea pe masa lor de Craciun si asta e cel mai important lucur pentru mine. Multumeeessscc!
P.S. Mai am surprize pregatite pentru voi. Stati pe-aproape!
Delicios tort ??
Multumesc 🙂
interesanta reteta!