Christmas Pavlova
Iubesc bezelele! Iar fii-mea imi seamana in privinta asta! Am manca bezele non stop, la orice ora din zi si din noapte, la orice eveniment. Daca ne dai bezele, ne-ai cucerit. Pavlova e una din preferatele mele, desi recunosc ca daca e sa aleg doar bezeaua simpla, atunci aia e! Si pentru ca de sarbatorile astea imi doresc ceva mai mult decat special, o Christmas Pavlova e ceea ce va doresc si voua sa aveti pe masa!
Cand aveam cuptorul pe gaz, adica aragazul ala clasic, reuseam sa fac si bezeaua pe care o foloseam in pavlova de ii place lui Jamie. Este vorba de bezeaua aia usor aramie, moale si gumata la interior. E adorabila, va spun! Insa bezeaua alba imaculata, reusesc sa o fac doar in cuptorul electric, desi am avut cateva mari reusit si in cel vechi. Am copt o Cristmas pavlova imaculata cu fructe rosii acum, doar ca sa va fac pofta, sa va imbii la dulce si la sentimente frumoase. Voi mai face una in ajunul Craciunului. V-am spus doar ca e un Craciun magic!
As vrea sa va indemn sa fiti buni ( stiu ca e un cliseu) insa sa fiti buni cu totul, cu sufletul, cu mintea, sa va ganditi ca sunteti oameni. Atat. Ca nu conteaza nici religia, etnia, orientarea sexuala, ca postul nu te face mai bun ca mine si nici mai frumos. Ca oamenii sunt oameni, indiferent unde se afla si ca nu exista in niciun caz un arian spre care tinzi. N-as vrea sa crezi ca smerenia e un atuu de care doar „cei privilegiati intru-domnul” au parte. Si sa mai credeti ca o pavlova va uneste pe toti 🙂
Ingrediente pentru reteta Cristmas Pavlova
- 4 albusuri de ou
- 280 gr zahar tos
- 1-2 linguri zeama de lamaie
- boabe de rodie
- coacaze
- zmeura
- orice fructe rosii
- physalis
Mod de preparare pentru reteta Christmas Pavlova
Incalziti cuptorul si pregatiti o tava mare de aragaz cu foaie de copt.
Separati foarte bine albusurile de galbenus, cu mare grija sa nu spargeti galbenusurile. Albusurile trebuie sa fie foarte curate si reci. Puneti-le in vasul de la mixer si mixati pana ce intreaga compozitie devine densa si sta teapana. Faceti testul cu intorsul bolulului in jos: daca nu cade spuma, atunci e batuta bine.
Adaugati zaharul tos, tot deodata, si zeama de lamaie. Mixati pana ce intreg zaharul se dizolva. Spuma batuta trebuie sa stea teapata pe tel. Daca aveti un robotel serios si puternic in vreun sfert de ora toata treaba e rezolvata.
Luati o foaie de copt si desenati un cerc mare si unul mai micut in mijloc. Cat sa arate ca o coronita. Puneti cu lingura spuma de bezea, pe intreaga suprafata dintre cele doua cercuri. Intindeti un strat, nu va faceti griji daca nu e perfect nivelat. Nici nu trebuie. Cu un pos mare faceti niste bezele deasura, niste moate, floricele sau ce vreti voi. Dupa creativitatea, priceperea sau imaginatia fricaruia. Dar daca lasati bezeaua intinsa si motaita doar cu lingura, nu-i bai.
Dati la cuptor, fara ventilatie, la 80 grade. Lasati vreo 2-3 ore. O mai verificati voi din cand in cand.
Scoateti bezeaua de la cuptor si lasati-o sa se raceasca complet. Ornati-o cu crema de vanilie ( daca va doriti) sau doar cu fructe rosii. Cat mai multe fructe rosii, ca doar e Christmas Pavlova! Zmeura, rodie, capsuni, coacaze rosii, physalis si frunzulite de menta proaspete! Absolut minunat de apetisant!
Voua va place pavlova? Dar bezelele?
Ca sa fiti la curent cu toate retetele si povestile din Tara Bucatelor nu uitati sa dati Like Paginii de FB si sa va abonati la canalul de Youtube.
Sharing is Caring! Daca ti-a placut reteta aceasta, distribuie articolul catre prietenii tai pe Facebook. Multumesc!
Briosa festiva cu suc de rosii
Lasă un răspuns