Biscuiti Red Velvet cu frosting
De ceva timp red velvet revine obsesiv in viata mea. Astfel ca in seara de Ajun niste biscuiti red velvet cu frosting, dulci si aromati, frumusei si rosiori il vor astepta pe Mos Craciun. Dupa colindat si impachetatul cadourilor, Mos Craciun e un personaj tare asteptat, nu?
Iar daca e vorba de reteta de biscuiti red velvet cu frosting de mascarpone trebuie sa spun ca de data asta am pus si cacao in reteta, drept pentru care biscuitii nu mai sunt atat de rosii, de rosul acela viu, intens. De regula imi place ca orice dulce red velvet, fie ca e red velvet cake, fie ca sunt cupcakes, sa fie rosu intens asa ca nu pun nicio picatura de cacao. Insa la biscuiti am zis ca merge si gustul e mai intens si mai aromat, mai dens si sunt destul de apetisanti. Am ales sa decupam diverse forme si pe unii Miruna a spus ca vrea sa ii decoreze doar cu creioanele acelea colorate si sa stanteze numele noastre pe braduti. Dar ca sa nu va mai tin pe jar, ma gandesc ca poate vreti sa faceti si voi biscutitii acestia pentru Craciun,astfel ca este timpul sa va dau reteta.
Ingrediente pentru reteta Biscuiti Red Velvet cu frosting
- 2 canute de faina
3 linguri cacao
1 lingurita praf de copt
un praf de sare
150 gr unt
50 ml ulei
1 cana de zahar
1 ou mare - esenta de vanilie
- colorant alimentar
pentru frosting
- 1 cutie mascarpone
- 2-3 linguri zahar pudra
- 100 ml smantana pentru frisca batuta spuma
pentru decorat
creioane colorate
bilute, stelute si orice alte decoruri…
Mod de preparare pentru reteta Biscuiti Red Velvet frosting
Intr-un bol amestecati faina, praf de copt, cacao si un praf de sare. Cerneti. Topiti untul si amestecati-l cu uleiul. Adaugati amestecul de solide si incorporati oul batut putin. La final incorporati esenta de vanilie sicolorantul alimentar. Amestecati si framanatati usor pana obtineti un aluat dens. Dati la rece pentru o ora.
Pentru ca am tot primit intrebari legate de tipul de colorant folosit trebuie sa va spun ca de data aceasta am folosit colorant alimentar rosu, Horeca, pe care l-am cumparat din Metro. De regula foloseam pigment (care este ideal pentru pasta de zahar, in cazul acesta nu va sfatuiesc sa folositi doar pigment) insa pentru ca am ramas cu stoc zero 🙂 la recomanmdarea unei prietene am incercat si colorantul acesta, lichid si sunt incantata de el.
Incalziti cuptorul la 200 grade. Scoateti aluatul de la rece si intindeti cu sucitorul in foaie grosuta. Decupati in formele dorite. Coaceti la 170 grade pentru 8 minute.
Lasati-i sa se raceasca complet inainte de a-i orna sau decora.
Pentru frosting bateti smantana pentru frisca pana sta. Frecati mascarpone cu zaharul pudra si apoi incorporati frisca. Dati la rece. Ornati biscuitii cu rabdare. Daca va place sa va jucati, lasati copiii sa ii decoreze dupa cum au ei placere si imaginatie si daca vreti puteti sa lipiti si doi cate doi ca intr-un pupic.
Craciun fericit, dragilor!
Ca sa fiti la curent cu toate retetele si povestile din Tara Bucatelor nu uitati sa dati Like Paginii de FB si sa va abonati la canalul de Youtube.
Sharing is Caring! Daca ti-a placut reteta aceasta, distribuie articolul catre prietenii tai pe Facebook. Multumesc!
One Response to Biscuiti Red Velvet cu frosting
Lasă un răspuns Anulează răspunsul
Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
Ginger cake cu pudra de roscove
Red Velvet Cupcakes
[…] La final adauga bicarbonatul de sodiu stins intr-o lingura de otet sau zeama de lamaie si colorantul lichid. Am mai povestit ce fel de colorant lichid am folosit aici. […]