Camembert snowflake
De cum am vazut-o mi s-a lipit de suflet si mi-a ramas pe retina. Camembert snowflake e acea reteta pe care trebuie sa o prepari macar o data in viata. E frumoasa, e apetisanta, e plina de savoare, de aluat pufos aromat, iar rotita de camembert din mijlocul ei in care sa infingi cate o petala de painita e ceva ce te aduce aproape de rai. Senzatia e irezistibila si cred ca poti inpresiona pe oricine cu asa ceva pe masa. De sarbatori o voi coace din nou, pentru ca vreau ca masa de Anul Nou sa fie de neuitat.
Reteta nu necesita multe ingrediente si nici foarte multa indemanare. Poate doar putina rabdare si mult suflet, ca orice altceva la care migalesti cu manutele. Dar merita fiecare minut de dragalasenie si fiecare minut de asteptare.
Ingrediente pentru reteta de Camembert snowflake
pentru aluat:
- 350 gr faina
- 1 plic drojdie uscata
- 30 gr zahar
- 20 ml lapte
- 3 oua
- 200 gr unt
- 200 gr sos de rosii aromat cu busuioc si zahar
- 150 gr bacon feliute
- 1 rotita mijlocie de camembert
- coacaze rosii
- boabe de rodie
Mod de preparare pentru reteta de Camembert snowflake
Mai intai preparati aluatul. Amestecati drojdia uscata cu o lingura de lapte pana se lichefiaza. Intr-un bol amestecati faina cu un strop de sare, zaharul, ouale si drojdia. In final incorporati untul topit si laptele. Va trebui sa obtineti un aluat ca de paine. Lasati-l la dospit pentru 2 ore. Impartiti-l in doua bucati. Indindeti in foaie rotunda, pe rand fiecare bucata. Ungeti cu suc de rosii si presarati bucatele de bacon feliat subtire si prajit, de jur imprejur lasand mijlocul neacoperit. Puneti cea de a doua foaie deasupra. Luati rotita de camembert si puneti-o fix in mijloc decupand de jur imprejurul ei. Scoateti buacat de aluat decupata si puneti rotita de camembert. Crestati-o pe intreaga suprapata. Ungeti-o cu ulei de masline si putin oregano uscat.
Apoi pornind dinspre mijloc spre margini taiati aluatul in patru, apoi fiecare sfert in patru. Luati doua cate doua din fasii si rotiti-le in sens inver, apoi lipiti-le la capat. Adunati de jur imprejur toate bucatile de aluat, formand „petalele” unei stelute, a unui fulg. Ungeti cu ou batut bine cu suc de rosii. Coaceti la 170 grade pentru 50 minute.
Scoateti si lasati sa se racoreasca usor. Rupeti cate o bucata si insingeti in rotita de camembert. Cosumati camambert snowflake cu boabe de rodie si coacaze rosii.
Minunat si apetisat! Asa-i?
Limba cu masline
Lasă un răspuns