Paste integrale dulci
Ca tot veni vorba zilele trecute despre paste integrale si va dadusem si o reteta speciala de paste integrale cu rosii uscate si parmezan, de data asta mi-a venit un chef si un dor de paste integrale dulci. Cand vine vorba sau mirosul de paste dulci, eu ma gandesc la bolul de paste cu nuci pe care mi le facea mama acasa. Cu mult zahar si cat mai multe nuci. Insa de data asta, ca sa nu fie excesul mare si pentru ca de-a lungul anilor am invatat sa am o relatie buna si cinstita cu zaharul, am pregatit niste paste integrale dulci, vegane, din paste integrale de la Sano Vita, migdale si merisoare pe care le gasiti tot la amicii de la Sano Vita. Totul scaldat in unt de cacao si un strop de muscovado. Sunt delicioase si sanatoase.
Ingrediente pentru reteta de Paste integrale dulci
- 150 gr paste integrale
- 1 lingurita muscovado
- o mana de merisoare
- o mana de migdale
- 20 gr unt de cacao
- 1 lingura mare de crema vegana pentru gatit
Mod de preparare pentru reteta de paste integrale dulci
Fierbeti pastele integrale in apa cu un strop de sare. Nu uitati si adaugati pastele in momentul in care apa a ajuns la punctul de fierbere. Lasati pastele integrale la fiert 13 minute, nu mai mult.
In timp de pastele integrale fierb, intr-o cratita incapatoare incalziti untul de cacao si adaugati zaharul muscovado. Amestecati si incorporati crema vegana pentru gatit. Lasati la foc mic, cam 5 minute, apai adaugati migdalele si merisoarele. Amestecati si aduceti la punctul de fierbere, lasand sa se ingroase pentru a obtine un sos dulce. Trageti de pe foc si acoperiti cu un capac. Imediat ce pastele sunt fierte scurgeti-le de apa si adaugati-le in sosul dulce.
Amestecati si serviti cat sunt calde. Delicioase, sanatoase si cu siguranta reconfortante. Si va vor astampara si pofta de dulce sau de paste integrale dulci.
Ca sa fiti la curent cu toate retetele si povestile din Tara Bucatelor nu uitati sa dati Like Paginii de FB si sa va abonati la canalul de Youtube.
Sharing is Caring! Daca ti-a placut reteta aceasta, distribuie articolul catre prietenii tai pe Facebook. Multumesc!
Camembert snowflake
Lasă un răspuns