Placinte coapte cu cartofi si gorgonzola
O reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu
De cand s-a facut rece si ger afara parca imi vine sa dau drumul la cuptor, sa coc, sa fac cozonac, placinte, sa intind aluaturi care mai de care. Asa ca zilele trecute am facut niste placinte coapte cu cartofi si gorgonzola, deh fite! Placintele astea is si mai bune, daca le coci la tara, la plita. Dar ne adaptam, re-adaptam povesti si atmosfera de demult… placinte sa fie…
Ingrediente pentru reteta de Placinte coapte cu cartofi si gorgonzola
- 600 gr faina
- 1 ou
- un praf de sare
- 25 gr drojdie
- 250 ml lapte
- 3-4 linguri de ulei
- pentru umplutura
- 3-4 cartofi fierti
- 150 gr gorgonzola
Mod de preparare pentru reteta de Placinte coapte cu cartofi si gorgonzola
Mai intai frecam dojdia cu o lingurita de zahar pana se lichefiaza. Presaram un strop de faina deasupra si lasam la loc caldut 10 minute. Intr-un bol incapator punem faina, sarea, oul si apoi adaugam drojdia si incepem sa framantam usor. Treptam adaugam laptele si incepe aluatul sa se lege. Incorporam si uleiul in timp ce framantam. Vom obtine un aluat moale, ferm, dar usor elastic. Acoperim bolul cu folie alimentara si lasam la crescut pentru una sau doua ore.
Fierbem cartofii, in coaja. Apoi decojim si trecem cartofii prin sita, ii sfaraman si ii amestecam cu gorgonzola.
Pe masa infainata luam cate o buacat de alut, nu foarte mare si o intindem al rotund cat sa fie asa de o palma. Adaugam in mijloc cate o lingura din compozitia de cartofi si gorgonzola. Aducem marginile aluatului in mijloc, adica inchidem totul ca o placintica. Intoarcem si intindem cu sucitorul, tot la rotund pana obtinem o placinta intinsa, destul de grosuta.
Coacem pe ambele parti in tiagie cu ulei pana se rumeneste.
Calde sau reci, aceste placinte coapte cu cartofi si gorgonzola sunt minunate alaturi de un pahar mare de iaurt!
Pofta buna!
One Response to Placinte coapte cu cartofi si gorgonzola
Lasă un răspuns
Pulpe de pui cu rosii si usturoi
[…] buna! Gasiti si varianta de placinte coapte cu cartofi si gorgonzola, tot aici pe blog. Si multe alte placinte la […]