Red Velvet Cupcakes
Christmas time cu red velvet cupcakes! Delicioase sunt prajiturelele astea cu frosting de mascarpone, blat umed si aromat, crema dulce si perfecta! Iar rosul e demential. Cred ca v-am mai spus ca refuz sa adaug cacao in prajiturile de tip red velvet, tocmai pentru a avea un rosu intens, singura exceptie am facut-o pentru biscuiti. Red velvet cupcakes arata atat de bine si sunt sigura ca vor delecta intreaga masa de sarbatoare. Si sunt sigura ca voi va veti descurca mult mai bine decat mine la decorat prajiturelele, asta pentru ca eu nici nu ma pricep foarte bine si daca as incerca sa experimentez nu as avea instrumentele necesare. Asta e unul dintre regretele „culinare” ale anului 2017 🙂 Poate la anul imi fac timp sa ma interesez ce fel de duiuri si pungi si de unde sa cumpar asa incat sa pot etala si eu prajituri si torturi mai frumos decorate.
Dar… pentru ca vreau sa inchei anul asta intr-o nota optimista: red velvet cupcakes ar trebui sa isi gaseasca locul langa bradul de Craciun!
Ingrediente pentru reteta Red Velvet Cupcakes
- 150 gr faina
- 150 gr zahar tos
- 80 gr unt
- 2 oua
- 130 ml iaurt
- 1 esenta de vanilie
- 1 plic praf de copt
- 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu alimentar stins intr-o lingura de otet sau zeama de lamaie
pentru frosting:
Mod de preparare pentru reteta Red Velvet Cupcakes
Pune in vasul mixerului untul moale, la temperatura camerei, cu zaharul tos si mixeaza la viteza mare pana devine spuma. Adauga cate un ou batut ca pentru omleta, pe rand, si incorporeaza-l complet. Procedeaza la fel cu fiecare ou. Daca crezi ca ti se „va taia” compozitia, adauga dupa fiecare ou cate o lingura de faina.
Adauga jumatate din cantitatea de faina amestecata cu praful de copt si cernuta. Incorporeaza si laptele batut sau iaurtul (nu cred ca conteaza foarte mult) apoi incorporeaza restul de faina cernuta.
La final adauga bicarbonatul de sodiu stins intr-o lingura de otet sau zeama de lamaie si colorantul lichid. Am mai povestit ce fel de colorant lichid am folosit aici.
Pregateste tavile de briose cu hartiute speciale pentru briose. Pune cu lingura in hartiute. Din compozitie vor iesi cam 12 briose.
Da la cuptor si coace la 160 grade pentru 30 minute maxim. Fa testul cu scobitoarea. Apoi scoate cupcakes din tavitele speciale si lasa sa se raceasca complet pe un gratar metalic, inainte de a orna.
Pentru crema mixeaza smantana ca pentru frisca tare. Freaca spuma mascarponele cu zaharul pudra si apoi incorporeaza frisca batuta tare. Da la rece pentru o ora.
Orneaza cu frosting fiecare cupcake si decoreaza cu bombonele colorate.
Sunt delicioase si frumoase. Sper ca te-am convins sa le coci si tu! Ce prajiturele delicioase si frumusele faceti pentru seara magica?
Craciun fericit, dragilor!
Ca sa fiti la curent cu toate retetele si povestile din Tara Bucatelor nu uitati sa dati Like Paginii de FB si sa va abonati la canalul de Youtube.
Sharing is Caring! Daca ti-a placut reteta aceasta, distribuie articolul catre prietenii tai pe Facebook. Multumesc!
Biscuiti Red Velvet cu frosting
Lasă un răspuns