WordPress Templates

Paste cu naut si sos de rosii

reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu

Saptamana trecuta am fost iarasi Pe drumuri de tara, micul meu proiect ce se desfasoara pe blog si offline prin curtile si casele oamenilor. Asa se face ca am ajuns intr-un loc, la o fata frumoasa din zona noastra a Moldovei, care cultiva rosii de tot felul. E fata cea mai nevazut-de-pasionata-de-rosii  pe care am putu sa o intalnesc in viata si cred ca alta ca ea nu mai gasesc. Despre dragostea ei de rosii si despre soiurile de rosii pe care le creste o sa va povestesc in curand aici pe blog. Asa ca stati pe aproape si pe faza. Si de la toata vizita asta mi se trage si reteta de paste cu naut si sos de rosii. Am pus la bataie cateva rosii, o conserva de rosii si o conserva de naut de la Sun food si a iesit cea mai buna chestie pe care am mancat-o in ultima saptamana. Modesta sunt, nu? Poate ca suna curios paste cu naut si sos de rosii, mie asa mi s-a parut cand am gasit reteta asta pe pinterest, dar sincer e o treaba care merita incercata si sunt ingrediente care se atrag si se pupa reciproc fara sa crezi ca asa ceva e posibil. naut si paste? Da, da, da! hai sa va povestesc!

paste-cu-naut-si-sos-de-rosii-7

Ingrediente pentru reteta de Paste cu naut si sos de rosii

paste-cu-naut-si-sos-de-rosii-1

  • 200 gr paste grau dur
  • 1 conserva naut Sun food
  • 1 conserva rosii cuburi decojite Sun Food
  • cateva rosii
  • 100 gr branza de capra cu mucegai alb
  • 1 lingurita de mustar cu smochine
  • 1 lingura ulei de cocos
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • piper macinat
  • un strop de sare
  • 50 gr branza sarata
  • 1 lime

paste-cu-naut-si-sos-de-rosii-3

Mod de preparare pentru reteta de Paste cu naut si sos de rosii

Incalziti cuptorul la 180 grade. Intr-o tava puneti boabele de naut scurse de apa in care au fost conservate. Adaugati un strop de ulei de masline, boia de ardei dulce, piper si sare. Tavaliti bine boabele de naut prin acest amestec si dati tava la cuptor pentru 10 minute la 180 grade. Sunt delicioase, aurii, si crocantele numai bune de luat la un film seara la tv, dar eu zic sa pastrati macar jumatate din ele si pentru reteta de paste cu naut si sos de rosii 🙂 asta daca nu vreti sa mai puneti inca o conserva de naut la treaba 🙂

paste-cu-naut-si-sos-de-rosii-8

Puneti o cratita cu apa rece si un strop de sare la fiert si cand colocteste adaugati pastele. Fierbeti-le conform instructiunilor de pe ambalaj. Treceti rosiile cuburi printr-un blender pana le faceti pasta.

Intr-o tigaie incalziti uleiul de cocos si adaugati branza de capra cu mucegai alb. Amestecati si omogenizati pana se dizolva branza. Incorporati rosiile pasate si lingurita de mustar. Amestecati si lasati pe foc pana devine un sos.

Scurgeti pastele si puneti-le in farfuriile pentru servit. Adaugati boabe de naut, cateva bucatele de branza sarata, rosii taiate bucatele si adaugati sos din belsug. O bucatica de busuiuoc verde va intregi intreg preparatul.

Puteti stropi totul cu zeama de lime, fix inainte de a baga furculita in farfuria asta imbietoare!

paste-cu-naut-si-sos-de-rosii-9

Paste cu naut si sos de rosii e o reteta pe care ar trebui sa o incercati si va astept impresiile fix aici pe blog sau pe facebook.

Si daca v-a placut nu ezitati sa ii dati un like, un share, sa imi lasati comentarii aici, pe blog. Multumesc!

paste-cu-naut-si-sos-de-rosii-5 paste-cu-naut-si-sos-de-rosii-4 paste-cu-naut-si-sos-de-rosii-2

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.