WordPress Templates

Cannelloni cu branza si naut

Cumparasem o cutie de cannelloni cu gandul sa fac ceva bun. Imi plac tuburile astea de paste, sa le umplu cu diverse ingrediente, de regula cu carne sau branza si sa la coc in cuptor in mult sos. Mai fac rar, ce e drept, pentru ca Miruna nu se atinge de ele si in ultimul timp nici nu mai stiu ce sa mai gatesc pentru ca ea nu mai vrea sa se atinga de nimic de mancare. Am pregatit niste cannelloni cu branza si naut, in sos alb de smantana la cuptor. Foarte buna alegere si inspirata improvizatie, va zic.

Branza sarata in combinatie cu nautul este minunata. Nu le mai pusesem alaturi de paste, dar s-a dovedit a fi o alegere foarte buna. Am folosit conserva de naut de la Sun Food. Nu imi place sa fierb nautul, ci sa il iau direct de-a gata.

Cannelloni cu branza si naut

Ingrediente pentru reteta de Cannelloni cu branza si naut

Cannelloni cu branza si naut

pentru 4-6 portii

  • 1 cutie cannelloni
  • 200 gr telemea
  • 150 gr branza de burduf
  • 1 ceapa potrivita
  • 1 conserva naut
  • 2 linguri ulei
  • piper
  • rozmarin
  • 50 ml lapte
  • 1 ou
  • 200 ml smantana
  • 1 lingurita faina
  • 300 ml lapte
Cannelloni cu branza si naut

Mod de preparare pentru reteta de Cannelloni cu branza si naut

Intr-un bol amestecati branza de burduf cu telemeaua data pe razatoare sau sfaramata marunt. Adaugati 50 ml lapte si amestecati pana devine o pasta. Incorporati un ou si piper. Separat caliti usor ceapa feliute in doua linguri de ulei. Incorporati in crema de branza ceapa calita si boabele de naut.

Am incalzit o cratita cu apa si cand a inceput sa clocoteasca am scufundat tuburile de cannelloni pentru cateva secunde in apa clocotita. Am procedat asa pentru ca sosul alb in care se vor prepara la cuptor si crema de braza cu care se umplu nu contine suficient lichid astfel incat tuburile de cannelloni sa se fiarba perfect.

Ungeti o tava termo cu unt. Umpleti fiecare tub cu crema de branza si naut, cu ajutorul unei lingurite. Randuiti cannelloni unul langa altul in tava si eventual deasupra, daca va mai raman.

Cannelloni cu branza si naut

Intr-o cratita puneti doua linguri de ulei si adaugati faina cat sa se ingroase. Nu trebuie sa ardeti, nu e rantas ars! Incet, adaugati cate un polonic de lapte si amestecati pe foc mic. Procedati astfel pana ce intreaga cantitate de lapte este absorbita si transformata in sos. Incorporati smantana si potriviti de sare.

Cannelloni cu branza si naut

Turnati sosul alb peste cannelloni si dati la cuptor pentru 40 minute.

Lasati la racorit inainte de a taia. Se pot manca si rece cu aceeasi pofta 🙂

Cannelloni cu branza si naut
Cannelloni cu branza si naut

Ca sa fiti la curent cu toate retetele si povestile din Tara Bucatelor nu uitati sa dati Like Paginii de FB si sa va abonati la canalul de Youtube. Pe instagram ma gasiti Aici!
Sharing is Caring! Daca ti-a placut reteta aceasta, distribuie articolul catre prietenii tai pe Facebook. Multumesc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.