Paste cu dovlecel si sos de rosii
O reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu
Gata vacanta! Poate pentru unii dintre noi revenirea dupa perioada de incarcarea a bateriilor e mai mult decat usoara si poate chiar reconfortanta, insa pentru mine nu-i deloc asa. Eu dupa o perioada de vacanta, adica timpul ala petrecut cu ai mei, doar sa ma plimb, sa stau si sa visez, sa lenevesc la soare, sa vizitez si sa umblu haihiu cu ai mei, nu ma ajuta deloc sa imi incarc bateriile si sa ma reapuc de treaba. Nu, eu dupa perioada asta de vacanta, m-am intoarce din nou in vacanta. Cred ca sunt genul ala care ar tot umbla cu casa in spinare si ar tot lua-o ususrel si catinel la plimbare. Dar, inca nu e timpul si nici vremurile pentru asa viata. Poate mai incolo, pe la batranete, mi-oi lua rulota si barbatul si-oi pleca prin lume. Copilul va fi prea mare si rebel ca sa mai mearga cu babacii 🙂 As lua rulota si as gati numai seara, la umbra, cu un caine care sa dea din coada asteptand milog sa-i pice cate o bucata de carnita sau de morcovel. As face doar cartofi si gratar de pui, omleta (asta ar face Remi, ofc!) as manca galeti de inghetata si neaparat duminica paste. Asa a venit firesc si gandul cu care am facut reteta asta: paste cu dovlecel si sos de rosii. Atat de simpla si atat de rapida. Si pentru ca esti in rulota sau acasa, conservele sunt intotdeauna o materie prima la indemana. Astfel ca am luat o conserva de rosii intregi decojite de la Sun Food si-un dovlecel de gradina si gata masa! In 15 minute ai cea mai delicioasa si hranitoare farfurie cu paste cu dovlecel si sos de rosii.
Ingrediente pentru reteta de Paste cu dovlecel si sos de rosii
- 200 gr paste grau dur
- 1 conserva rosii decojite Sun food
- 1 dovlecel de gradina
- 1/4 lingurita zahar
- 1/2 lingurita busuioc
- 3 catei de usturoi
- 2 linguri ulei de masline
- cateva rosii uscate
- 100 gr parmezan ras
Mod de preparare pentru reteta de Paste cu dovlecel si sos de rosii
Puneti apa la fiert si cand clocoteste adaugati pastele din grau dur. Fierbeti conform instructiunilor de pe ambalaj.
Incingeti un grill si puneti rondelele de dovelecel. Cateva minute pe fiecare parte si ar trebui sa aveti niste rondele perfect coapte.
Intr-o tigaie incapatoare puneti un strop de ulei de masline si pentru cateva secunde rumeniti cateii de usturoi taiati feliute. Trebuie doar sa se deschida aromele si nu sa se arda. Adaugati rosiile trecute prin blender, o jumatate de cescuta de apa si lasati sa de-a un clocot. Adaugati busuiocul si un strop de zahar. Amestecati si lasati pe foc pana ce pastele sunt gata fierte. La final incorporati si rosiile uscate.
Scurgeti pastele si adaugati-le in sosul de rosii. Amestecati. Adaugati si rondelele de dovlecel. Presarati parmezan din belsug si serviti calde.
Asta-i tot si ata de simplu. Voi cum faceti pastele si ce retete simple si rap[ide aveti? Eu, recunosc ca sunt fan paste si le-as manca si asa goale doar cu niste sos de rosii alaturi.
Souffle de dovlecei
Lasă un răspuns